Google Agenda helpt je voortaan om je doelen te bereiken

Nu aan het lezen

Google Agenda helpt je voortaan om je doelen te bereiken

Google Agenda helpt je voortaan om je doelen te bereiken

Wil je drie keer per week een uurtje sporten? Of heb je jezelf voorgenomen om meer boeken te gaan lezen? Google heeft zijn Agenda-app uitgebreid met een functie die je daarbij helpt!

Je kunt heel simpel een nieuw doel invoeren in de app, waarbij je uit een heleboel veelvoorkomende optie kunt kiezen. Je kiest hoe vaak, hoe lang en op welk moment van de dag je graag aan je doel wilt werken. Vervolgens zoekt Google Agenda zelf naar geschikte momenten en stuurt je op dat moment een herinnering.

Komt het even niet uit? Dan kun je dat met één druk op de knop aangeven en wordt de sessie automatisch verplaatst naar een ander moment. Daarnaast verplaatst de dienst ook automatisch je doelen als er een afspraak tussendoor komt. En hoe langer je de optie gebruikt, hoe meer hij leert van je voorkeuren zodat hij de sessies op een zo goed mogelijk moment plant.

Uiteindelijk moet je het natuurlijk nog steeds zelf doen. Als je het doel zet om drie keer in de week een rondje hard te lopen, maar je blijft de herinneringen negeren dan heb je uiteindelijk simpelweg je doel niet gehaald. Maar desondanks is het, als je genoeg discipline hebt, wel een fijne stok achter de deur.

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.