Gratis films en series kijken via nieuwe streamingsdienst IMDb TV - Vance

Nu aan het lezen

Gratis films en series kijken via nieuwe streamingsdienst IMDb TV

Gratis films en series kijken via nieuwe streamingsdienst IMDb TV

Alsof er nog niet genoeg streamingsdiensten zijn, kunnen we nu ook IMDb TV aan het rijtje toevoegen. Want naast Netflix, Videoland, NPO Start en Amazon Prime, komt ook IMDb TV naar Europa. De gratis dienst valt onder Amazon. Het grote verschil met alle andere diensten: je kunt hier gratis series en films bekijken.

IMDb TV

De dienst bestaat al een tijd in Amerika, waarbij zij via de bekende IMDb-website toegang kregen tot films en series. Hoe deze dienst precies in Nederland aangeboden zal worden, wordt niet gemeld. Wel is bekend dat de dienst zijn geld verdient door middel van tonen van advertenties tussen de video’s.

Later dit jaar zal IMDb TV ook naar Europa komen, maar in welke landen dit precies zal verschijnen, is nog niet duidelijk.

Meer video on demand dan tv

Het is niet gek dat er steeds meer streamingsdiensten bij komen, tegenwoordig kijken we in Nederland zelfs meer naar video on demand dan naar de ‘gewone’ tv, blijkt uit onderzoek van Multiscope.

Gemiddeld besteden we in Nederland maar liefst 6 miljard minuten aan digitale media. Daarvan wordt 27 procent besteedt aan online video’s bekijken of programma’s terugkijken. 24 procent wordt besteedt aan het kijken naar lineaire tv en 19 procent aan social media.

Dat verklaart ook het geval dat maar liefst 1 op de 5 personen het overweegt om hun tv-abonnement op te zeggen. Daarnaast denkt 18 procent van de consumenten dat zij over een jaar nog veel minder tv zullen kijken.

Avalon (28) schrijft over ontwikkelingen - die van zichzelf en van de wereld. Deelt haar (persoonlijke) avonturen maar al te graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.