De griepepidemie lijkt aan zijn einde te komen (en zo kom jij er weer bovenop)

Nu aan het lezen

De griepepidemie lijkt aan zijn einde te komen (en zo kom jij er weer bovenop)

De griepepidemie lijkt aan zijn einde te komen (en zo kom jij er weer bovenop)

Half Nederland liep er de afgelopen 10 (!) weken snotterend bij. De reden? Een griepepidemie van hel die maar niet weg leek te gaan. Maar nu is er eindelijk goed nieuws voor de mensen die maar niet beter lijken te worden, want de epidemie lijkt over zijn hoogtepunt heen te zijn.

Wanneer is het een epidemie?

Er kan over een griepepidemie gesproken worden als er twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen griep hebben. Afgelopen week gingen 142 op de 100.000 mensen naar de huisarts met griepachtige klachten. De week daarvoor waren dat er 151. En daarvoor stond die getal zelfs nog op 162.

Al lijken tien weken een behoorlijk lange tijd, maar erg bijzonder is dit eigenlijk niet. Een gemiddelde griepepidemie duurt namelijk negen weken. Vorig jaar hadden we zelfs te maken met een epidemie die maar liefst 15 weken duurde.

Zo kom je er weer sneller bovenop

Eerder hadden we al een aantal tips voor je om van die vervelende verkoudheid af te komen. Mocht jij nou getroffen zijn door een helse griep, dan hebben we nog een paar tips voor je.

  • Zorg ervoor dat je genoeg vitamines binnenkrijgt, die kan je lichaam tijdens zo’n griep namelijk erg goed gebruiken. Bovendien zul je beter herstellen als je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.
  • Was je handen! Een griepje is nogal besmettelijk, en je wilt natuurlijk niet dat jouw huisgenoten/collega’s/vrienden hier ook last van krijgen. Was daarom je handen na elke niesbui.
  • Nies niet in je handen, maar in je elleboog. Dit is een stuk hygiënischer omdat je dit veel minder gebruikt dan je handen. Mocht je toch echt liever in je handen willen niezen, doe het dan in ieder geval in een papieren zakdoek.
  • Houd een grote schoonmaak. Misschien zit je hier niet helemaal op te wachten als je ziek bent, maar het is wel verstandig om te doen. Door alles goed schoon te maken, zorg je er namelijk voor dat de meeste bacteriën verdwijnen.

Avalon (26) schrijft over ontwikkelingen - die van zichzelf en van de wereld. Deelt haar (persoonlijke) avonturen maar al te graag.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.