Gwyneth Paltrow vraagt Amazon-CEO om werkadvies, maar krijgt geen antwoord

Nu aan het lezen

Gwyneth Paltrow vraagt Amazon-CEO om werkadvies, maar krijgt geen antwoord

Gwyneth Paltrow vraagt Amazon-CEO om werkadvies, maar krijgt geen antwoord

Als je iemand om advies vraagt, verwacht je vaak antwoord. Al is het maar een berichtje met de tekst: “Ik wil/kan je niet helpen.” Gwyneth Paltrow zal dan ook zuur hebben gekeken toen Amazon-CEO Jeff Bezos niets van zich liet horen, nadat ze om werkadvies had gevraagd.

Paltrow zei in een interview met The Wall Street Journal dat ze Bezos gemaild had. “Hij wil niet terug mailen.” En een woordvoerder van Bezos gaf aan niet te willen reageren voor het artikel.

Stapels mail

Maar Paltrow moet zich dit niet persoonlijk aanrekenen, stelt Quartz. Bezos zou namelijk stapels mails krijgen, zeker sinds zijn e-mailadres van Amazon gewoon online te vinden is. Op de meeste mails reageert hij bovendien niet persoonlijk, al stelt Bezos wel dat hij de meeste klachten van klanten in zijn inbox wel leest.

De mails die een reactie moeten, worden doorgestuurd naar de relevante manager met een simpel bericht: “?” In de wereld van Bezos betekent dat: “Zoek uit waar dit om gaat en los het op.” Maar voor werkadvies is er misschien wel geen manager, en dus kan Paltrow lang wachten op een antwoord.

Adam Grant, een psycholoog voor organisaties, heeft echter wel wat tips voor Paltrow, mocht ze in de toekomst nog een mail willen versturen. Wil je dat een belangrijk iemand op je mail reageert, zorg dan voor een perfecte onderwerpregel, benadruk ongebruikelijke overeenkomsten tussen jullie en wees dankbaar.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.