De Han Solo film van Star Wars heeft een titel en dit zijn alvast wat nieuwe suggesties - Vance

Nu aan het lezen

De Han Solo film van Star Wars heeft een titel en dit zijn alvast wat nieuwe suggesties

De Han Solo film van Star Wars heeft een titel en dit zijn alvast wat nieuwe suggesties

Na een rommelig begin is het zover, de opnames voor de nieuwe Star Wars film over Han Solo zijn na acht maanden afgerond. Dit vraagt natuurlijk om een feestje en een titel voor de film, want die was er tot nu toe nog niet.

Niet zo origineel

Regisseur Ron Howard, die het stokje in juni van Phil Lord en Chris Miller overnam na een creatieve strijd, maakte de titel bekend op Twitter. En ja, deze had je ook zelf kunnen verzinnen want het is geworden… Solo: A Star Wars Story.

De generieke titel van de film hadden we zelf ook wel kunnen voorspellen. Dit viel natuurlijk niet helemaal in goede aarde bij de Star Wars fans en zorgde voor de nodige hilarische reacties. In de Twitter video houdt Howard namelijk een bord omhoog met de nieuwe titel, en laat een bord als deze nu heel makkelijk te photoshoppen zijn. Het resultaat is een twitterstorm aan suggesties voor een naamverandering.

Red cup

Tijdens de opnames werd er intern bij Lucasfilms naar de film gerefereerd met de titel ‘Red cup’. Het bekende rode bekertje dat op menig Amerikaans zuipfestijn wordt gebruikt, is namelijk een product van het bedrijf Solo. De stap naar de Han Solo film is dan heel makkelijk gemaakt.

Ook het vogelachtige wezentje de Porg is een veelbesproken onderwerp als het gaat om de nieuwe Star Wars films. Het beestje is een nieuwe aanwinst en werd voor het eerst in de nieuwste film Star Wars: The Last Jedi gespot. De Porg staat dan ook centraal in de naamsuggesties voor de Han Solo film. En hoe vat je in één beeld samen waar de Han Solo film over gaat? Juist ja, door de Porg en rode bekertjes samen te voegen:

Star Wars

Twitteraar Matt Novak merkt op dat de filmtitel in eerste instantie al niet zo origineel was. Het begon namelijk allemaal in het jaar 1977 met de baanbrekende titel Star Wars.

Improvisatiestijl

Sinds de start van de opnames in februari dit jaar, stond de nieuwe Star Wars film bekend als ‘de Han Solo film zonder titel.’ Dit was vooral te danken aan de voormalige regisseurs van de film Lord en Miller. Tijdens de opnames van de film hadden de twee regisseurs een aantal meningsverschillen.

Nu vertelt screenwriter Lawrence Kasdan zelfs dat scènes vooral op spontane en komische wijze werden opgenomen. Deze improvisatiestijl werd door de nieuwe regisseur van de film niet in dank afgenomen. Ron Howard heeft namelijk zo’n beetje alle scènes opnieuw geschoten. Het is de bedoeling dat de film op de 41e verjaardag van Star Wars uitkomt, op 25 mei 2018.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.