Harry Potter protestborden waren aanwezig tijdens de March For Our lives

Nu aan het lezen

Harry Potter protestborden waren volop aanwezig tijdens de March For Our lives

Harry Potter protestborden waren volop aanwezig tijdens de March For Our lives

Miljoenen mensen wereldwijd gingen op 24 maart de straten op om strengere wapenwetgeving te eisen in Amerika. Deze March for Our Lives werd opgezet door scholieren van de Marjory Stoneman Douglas High School in Florida waar in februari veertien leerlingen en drie medewerkers werden doodgeschoten door een oud-scholier van de school.

Het was niet de eerste protestrally maar wél een van de grootste: het scholierenprotest trok jongeren vanuit stad en land en zij verrasten aanwezigen en politici met felle overtuigingen en dito spandoeken. Naast populaire slogans zoals ‘Ban guns not books’ was een opvallend aantal protestbroden geïnspireerd op Harry Potter. “Wij groeiden op met Harry Potter, natuurlijk vechten we terug”, is te lezen op een protestbord.

Harry Potter

De tovenaarsborden van zelfbenoemde ‘nerdfighters’ waren aanwezig met een goede reden: de scholieren die nu actie eisen van de overheid, zijn opgegroeid met het moraal van Harry Potter waarin opkomen tegen ongelijkheid en het creëeren van veilige plekken centraal staat. Dat moraal komt nu terug in de roerige tijden waarbij Amerikaanse scholieren vrezen voor hun leven en actie moeten ondernemen voor een veilige toekomst.

Kijk mee en raak geïnspireerd door de grenzeloze magie van J.K. Rowlings legacy en haar volgelingen.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meest gedeeld

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.