HBO werkt aan maar liefst 4 Game of Thrones spin-offs - Vance

Nu aan het lezen

HBO werkt aan maar liefst 4 Game of Thrones spin-offs

HBO werkt aan maar liefst 4 Game of Thrones spin-offs

Game of Thrones-fans zijn nu al bang zijn voor het moment dat ze afscheid moeten nemen van Westeros, maar HBO stelt ons gerust. Hoewel binnenkort het één na laatste seizoen ingaat van de fantasy-serie, belooft de zender meer moois voor de toekomst.

In een statement dat donderdag is vrijgegeven is te lezen dat er in het geniep scripts zijn ontwikkeld voor spin-offs die verschillende tijdperioden van George R.R. Martins universum verkennen.

Er is daarmee nog niks gezegd over de inhoud ervan. Het kan inderdaad gaan om een spin-off, maar ook een vervolg of serie die zich ook afspelen in de wereld van GoT.

‘Vier getalenteerde schrijvers’

“We hebben afspraken gemaakt met vier zeer getalenteerde schrijvers om ieder een verschillende periode uit R.R. Martins wereld te verkennen.” Er is nog geen tijdsspanne bekend voor deze projecten. HBO zegt zoveel of zo weinig tijd te nemen als de schrijvers hiervoor nodig hebben. Naar alle waarschijnlijkheid zal een nieuwe show in het wonderlijke universum van GoT op zijn vroegst komen in 2019.

Onder de schrijvers zien we namen als Max Borenstein (Kong: Skull Island), Jane Goldman (X-Men, Days of Future Past) Brian Helgeland (Legend, A Knight’s Tale) en Carly Wray (The Leftovers).

Het nieuws wordt in de filmwereld niet gezien als een totale verrassing: Game of Thrones is een prijswinnende serie en is het grootste succesnummer van HBO. Daarbij weet HBO dat fans van GoT waarschijnlijk nog wel éven zullen blijven plakken voor de spin-offs: in welke vorm dan ook.

Tot het zover is, kijken we uit naar seizoen 7 dat op de planken ligt voor 16 juli.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.