De 'heilige graal' van de boeken van Tolkien verschijnt in augustus

Nu aan het lezen

De ‘heilige graal’ van de boeken van Tolkien verschijnt in augustus

De ‘heilige graal’ van de boeken van Tolkien verschijnt in augustus

J.R.R. Tolkien is al 45 jaar dood, maar dat betekent niet dat we geen nieuwe boeken meer van hem te zien krijgen. In augustus komt er namelijk een nieuw boek van de schrijver van The Hobbit en The Lord of the Rings in de winkel te liggen. Dat meldt CNet.

Het gaat om The Fall of Gondolin. Het boek werd bewerkt door Christopher Tolkien, de 93-jarige zoon van de schrijver. De illustraties zijn van Alan Lee. In het boek wordt het verhaal verteld van de oprichting van de elven-stad Gondolin. Het verhaal wordt gezien als één van de verloren verhalen van de schrijver.

‘Heilige graal’

Shaun Gunner, voorzitter van de Tolkien Society, zegt dat hij “nooit had durven dromen” dat het boek gepubliceerd zou worden. “The Fall of Gondolin is voor veel mensen in de gemeenschap de heilige graal van de Tolkien-teksten.” Het verhaal is een van de drie ‘Great Tales’, samen met The Children of Húrin en Beren and Lúthien.

“Dit prachtige verhaal toont de opkomst en val van het koninkrijk der elven, en speelt zich millennia voor de gebeurtenissen van The Lord of the Rings af”, aldus Gunner. “Dit boek brengt al het bestaande werk samen in één plek om het volledige verhaal te presenteren.”

Tolkien zou in 1917 al begonnen zijn met het schrijven van het verhaal. Hij was toen aan het genezen van loopgraafkoorts, dat hij opliep tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het boek The Fall of Gondolin moet op 30 augustus in de winkels liggen.

 

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.