Heineken introduceert 8 soorten niet-drinkers die jij sowieso kent - Vance

Nu aan het lezen

Heineken introduceert 8 soorten niet-drinkers die jij sowieso kent

Heineken introduceert 8 soorten niet-drinkers die jij sowieso kent

Houd jij weleens van een alcoholisch drankje? Dat begint steeds minder hip te worden. Alcoholvrije drankjes nemen namelijk de markt over. Uit een onderzoek van de vereniging van Nederlandse Brouwers blijkt zelfs dat de consumptie van alcoholvrij bier het afgelopen jaar met 18% is gestegen. Tijd dus dat Heineken ook eens wat aandacht schenkt aan de alcoholvrije drinker.

Ode aan de alcoholvrije drinker

Eerder dit jaar lanceerde de bierfabrikant het eerste alcoholvrije Heineken biertje: de Heineken 0.0. Sinds maart is het verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten en gaat sindsdien de hele wereld over. Het is eigenlijk niet eens heel vreemd dat alcoholvrij bier steeds meer aandacht krijgt. Drinken onder de 18 jaar is verboden, alcohol past niet in de healthy lifestyle van foodies en met een drankje op achter het stuur zitten is al helemaal not done.

De focus op alcoholvrij drinken is helemaal happening in Amerika, waar mensen tot 21 jaar niet mogen drinken (al gebeurt dat natuurlijk wel – ahum, red cup party). Heineken richt zich met de lancering van 0.0 biertjes in Amerika tot de niet-drinker. De ‘zero-alcohol’ campagne van Heineken is “Open To All” en de reclames zijn fantastisch.

De kracht van 0.0

In de 8 verschillende reclames van Heineken richt het merk zich tot elk type dat je je maar kan voorstellen. Onder begeleiding van een heerlijk zware, Hollywood mannenstem worden de types aan ons voorgesteld. Een borrelende student, een vader bij de barbecue, een yogachick die zich in de meest onmogelijke posities wurmt. Het doel van de campagne is alcoholvrij drinken toegankelijk te maken voor iedereen.

Dronken worden is niet meer een vereiste voor een goede avond. Iedereen is welkom en iedereen wordt geaccepteerd. Dat is de boodschap die wij meekrijgen uit de reclames. Herken jij jezelf in een van de types?

1. De principiële niet-drinker

2. Papa aan de barbecue

3. Verstandige yogachick

4. De BOB

5. De rennende #fitboy #greatrun

6. De borrelende klusjesman

7. De zwangere chick / de moeder

8. De ‘niet vanavond’ borrelaar

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.