Help ik ben startend ondernemer: zo blijf je als zzp'er betrokken

Nu aan het lezen

Help ik ben startend ondernemer: zo blijf je betrokken als eenpitter

Help ik ben startend ondernemer: zo blijf je betrokken als eenpitter

In deze video-serie behandelen we de meest prangende vragen en onderwerpen die elke startende ondernemer tegenkomt. Van administratieperikelen tot je rol binnen een bedrijf: hierna weet jij weet wat je te doen staat zodra je de deuren van de Kamer van Koophandel binnenwandelt.

Een belangrijk kenmerken voor het hebben van een eenmanszaak zoals de naam doet vermoeden: je doet het grotendeels in je uppie. Dat wil niet zeker dat je je dagen tergend eenzaam doorbrengt. Je komt heus weleens op een werkvloer, wordt ingehuurd en werkt (projectmatig) in teamverband. Maar in the end ligt de verantwoordelijkheid, het resultaat en je input bij jou, meneer of mevrouw de eindbaas.

Klinkt als een loeizware taak? Dat valt best mee. Je kan regelmatig terugvallen op mensen in je omgeving, kan zélf de vruchten plukken van je werk in plaats van een collega en beseft dat nu eenmaal alles een prijs heeft.

Over die prijs hebben onze jonge ondernemers ook nog wat te zeggen. Een ander ‘dingetje’ van het ondernemerschap is namelijk het feit dat je zelf achter je centjes aanmoet. Het versturen van je factuur is leuk, immers: geld in aantocht! Vervolgens ligt de bal bij de opdrachtgever die al dan niet op tijd besluit je te betalen. Dit en meer zie je in de vierde en laatste aflevering van deze ondernemersserie.

P.s. Binnenkort verschijnt op Vance een reeks artikelen met de belangrijkste tips en dilemma’s voor startende ondernemers. We spreken hierin met deskundigen zodat je nog beter weet wat je moet doen in bepaalde situaties.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.