De binnenkant van deze leren tassen laten je schrikken

Nu aan het lezen

Het verhaal achter leer: Dierenrechtenorganisatie laat klant schrikken

Het verhaal achter leer: Dierenrechtenorganisatie laat klant schrikken

Nog steeds worden dieren over de hele wereld mishandeld, zodat er kleding, schoenen of tassen van gemaakt kunnen worden. Dat dit gebeurt is natuurlijk verschrikkelijk. Er schijnen nog steeds mensen te zijn dit dit feit negeren en daarom heeft dierenrechtenorganisatie PETA een neppe pop-up store in Bangkok opgezet.

In een van de meest trendy winkelcentra in de stad stond de pop-up store. Voor de etalage hadden ze luxe uitziende tassen neergezet, zoals je ze wel vaker ziet. Aan de binnenkant hadden ze alleen een angstig geheim, schrijft BoredPanda.

De binnenkant van de tassen, schoenen, portemonnees en andere dingen waren verre van mooi. De organisatie maakte de binnenkant van een dier na en stopte dat in de tas. Er was zelfs een tas met een kloppend hart. Je kunt je voorstellen dat wanneer nietsvermoedende klanten de tas open deden, ze enorm schrokken. Dit is zeker een wake-up call te noemen. Al vind ik dit wel erg ver gaan.

Met de actie wil de organisatie aandacht voor het feit dat er nog steeds veel dieren in slechte omstandigheden leven.

Let op: als je geen sterke maag hebt, kun je de volgende foto’s beter niet bekijken.

Vrouw schrikt als ze ziet wat er in de tas zit

behind-leather-bag-anti-animal-cruelty-campaign-peta-asia-7

behind-leather-bag-anti-animal-cruelty-campaign-peta-asia-16

Tas met een kloppend hart

Een riem gemaakt van slangenhuid

 

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.