Hilarische mockumentary maakt korte metten met de hipste foodie trends - Vance

Nu aan het lezen

Hilarische mockumentary maakt korte metten met de hipste foodie trends

Hilarische mockumentary maakt korte metten met de hipste foodie trends

Goji bessen, kokosolie, avocado’s – zo kunnen we nog wel even doorgaan. De foodie gekte vliegt ons om de oren en opeens lijkt alles wat in de natuur groeit gezond te zijn. Think again. Als je naar kokosolie kijkt, kom je er al snel achter dat dit door de vele verzadigde vetten juist een van de meest ongezonde opties is om je vleesje in te braden. Het ligt natuurlijk ook aan je perceptie van ‘gezond’, maar dat is een andere discussie.

Weg met de foodie trends

De twee filmmakers Alex Dobrenko en Phil Kaye van productiebedrijf ‘Thanks Laura’ zijn alle foodie hypes meer dan zat en besloten samen een heuse ‘mockumentary’ te maken. De twee komedianten spelen zelf de hoofdrollen in de productie. In deze documentaire worden alle etenswaren die menig #fitgirl op haar cracker smeert of in haar pannetje werpt met een hilarische blik bekeken.

De twee ‘college buddies’ nemen de kijker mee in een fictief universum waar producten als quinoa en wietgras worden bestempeld als ongewilde voedselsoorten. Het paar komt uit het zogenoemde “melk tijdperk” in de jaren ’90 en maakt er een missie van onpopulaire producten op de markt te zetten. Zij waren zelfs verantwoordelijk voor de volledige ontmanteling van het gluten imperium!

Wiet shots

De ironie is fantastisch. Consumenten houden niet van gras, maar waar zijn ze wel dol op? Shots. 1 + 1 = 2 en daar heb je het al, wietgras shots zijn een daverend succes. De mannen laten zien hoezeer consumenten worden beïnvloed door de marketing van bepaalde producten. At jij tien jaar geleden je cornflakes met kokosmelk, of een salade met quinoa en rode bieten? Grote kans dat je niet eens van het bestaan van quinoa af wist. En ja, de gekke Quinoa plant bestond tien jaar geleden ook al.

De trailer voor de mockumentary ‘The Bad Boys of Food’ behandelt op een lachwekkende wijze het ‘plotse ontstaan’ van voedselsoorten. Door een sterk toegenomen aandacht voor groentes als boerenkool en rode bieten lijkt het alsof de groentes hiervoor helemaal niet bestonden. Dat is natuurlijk niet het geval. De ‘Bad Boys of Food’ laten op een grappige manier zien hoe voedselsoorten als sneeuw voor de zon verdwijnen of juist op magische wijze weer verschijnen. Geniet.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.