Hoe innovatief is Nederland ten opzichte van andere landen? - Vance

Nu aan het lezen

Hoe innovatief is Nederland ten opzichte van andere landen?

Hoe innovatief is Nederland ten opzichte van andere landen?

Elk jaar maakt Bloomberg een top vijftig met ’s werelds meest innovatieve economieën. Deze lijst wordt gebaseerd op bijvoorbeeld het geld dat door landen wordt geïnvesteerd in onderzoek en research en het aantal high-tec bedrijven in het land. Dit jaar staat Zuid-Korea op nummer een. Deze wordt gevolgd door Duitsland, Zweden, Japan en Zwitserland.

Elk land werd kreeg door Bloomberg een scoreplek tussen de 1 en 50 toegedeeld gekregen op het gebied van R&D intensiteit (research & development), de toegevoegde waarde omtrent productie, productiviteit, het aantal high-tech bedrijven, tertiair efficientie, concentratie van aantal onderzoekers en het aantal patentaanvragen.

Opvallend is dat Zuid-Korea qua productiviteit slechts een 39 scoorde, een van de laagste scores. Dit werd echter teniet gedaan door het aantal hoge scores van alle andere gebieden. Alleen het aantal onderzoekers werd beoordeeld met een 6, maar de andere gebieden werden beoordeeld met een 1 of een 2 waardoor Zuid Korea met een totale score van 91.31 toch op de eerste plek is beland.

Nederland doet het echter ook niet heel slecht met een totale score van 74.90, wat goed is voor een 18e plek. Alleen op het gebied van tertiair efficientie scoren we een 41 en voor de rest blijven we allemaal netjes onder de 30.

-1x-1-2

Tosca (22) is blogger en afstudeerder bij OKGO Media. Gefascineerd door de snelle technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.