Hoe ironisch: 'The Beach' sluit voor drie maanden door teveel toerisme

Nu aan het lezen

Hoe ironisch: ‘The Beach’ sluit voor drie maanden door teveel toerisme

Hoe ironisch: ‘The Beach’ sluit voor drie maanden door teveel toerisme

The Beach: dé film van Leonardo di Caprio die we waarschijnlijk allemaal wel (meer dan) eens gezien hebben. Het strand staat voor een paradijs, een ontsnapping van de normale wereld. En hoe ironisch dat ook mag zijn, helaas moet dit strand voor drie maanden sluiten. De reden? De natuur heeft rust nodig na de vele bezoeken van toeristen.

De film werd in 2000 opgenomen op het Thaise strand Maya Beach, op het eiland Koh Phi Phi Leh. In het hoogseizoen kwamen hier meer dan 5.000 bezoekers per dag. Daarom hebben lokale autoriteiten besloten om het strand in het laagseizoen voor drie maanden te sluiten.

Voor het eerst gesloten

Van juni tot september zal het strand dus niet te bezoeken zijn, iets wat nog nooit is gebeurd op dit Thaise strand. De Thaise overheid hoopt hiermee dat de natuur rondom het beroemde strand weer zal herstellen. Zo is het koraal flink vernietigd door zwemmende toeristen, ankers van boten en plastic dat in de zee wordt gedumpt.

In Thailand is al 80 procent van het koraal vernietigd. Thon Thamrongnawasawat, professor aan de Universiteit van Bangkok, denkt daarom dat drie maanden niet genoeg zijn voor het herstel van het strand. Hij denkt dat het beter is om het strand volledig te sluiten. Jammer voor de toeristen, maar beter voor de natuur.

Avalon (26) schrijft over ontwikkelingen - die van zichzelf en van de wereld. Deelt haar (persoonlijke) avonturen maar al te graag.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.