Kan House of Cards ook door zonder Frank Underwood?

Nu aan het lezen

Kan House of Cards ook door zonder Frank Underwood?

Kan House of Cards ook door zonder Frank Underwood?

Je kunt tegenwoordig niet meer wegkomen met een serie waarvan je publiek al weet hoe het gaat eindigen. ‘Eind goed, al goed’ lijkt niet meer te bestaan, want niets is onmogelijk en een serie met een open eind is toch wel heel spannend. Als ik even mag refereren aan Game of Thrones. Dus waarom zou House of Cards hier dan niet in meegaan?

De Executive producer Michael Dobbs erkende dit en toen Express.co.uk vroeg of de serie zonder Frank Underwood verder zou kunnen gaan, zei hij: “Dat is een interessante vraag en eentje waar we actief over nadenken, omdat elke serie een natuurlijk einde heeft.” Oh-oh.

“Kijk wat ze gedaan hebben met Breaking Bad en 24. Dus is er leven op lange termijn? Nou, het is een groot merk. Het is nu al 30 jaar een hit: Het boek was een succes, de BBC televisieserie was een succes en het is nu ook een groot succes in de Verenigde Staten”, zegt Dobbs tegen Express.co.uk. Al zei Dobbs wel dat er meer vragen dat antwoorden zijn.

Seizoen 5

Op dit moment zijn ze druk bezig met het filmen van het 5e seizoen. De laatste aflevering van het 4e seizoen bracht veel beweging los, volgens Dobbs. Mensen begrepen niet waarom hij het seizoen op dat cruciale punt liet stoppen. “Juist omdat je er op die manier helemaal bij blijft, je moet misschien een jaar wachten, maar daarna zul je het nog steeds herinneren.”

Duidelijk is dat Dobbs ervan houdt om de serie een onverwachte wending te geven. Seizoen 5 zal begin 2017 te zien zijn op Netflix.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.