Vrouwen gaat heen en volg: Het buikje van Lady Gaga tijdens de Super Bowl

Nu aan het lezen

Vrouwen gaat heen en volg: Het inieminie buikje van Lady Gaga tijdens de Super Bowl

Vrouwen gaat heen en volg: Het inieminie buikje van Lady Gaga tijdens de Super Bowl

Klein, fijn en zacht. Hoewel de buik-area het laatste gedeelte is waar vrouwen aan willen denken als losbandig, is het juist dit lichaamsdeel dat buitengewoon parmantig kan zijn bij lichte bolling.

Ja, plat en strak is de norm. Maar er is niets zo gezellig als een klein muffintopje of contour van een gebolde heup boven een strakke spijkerbroek. Buiten geplamuurde hoofden en strak getrainde benen, is het een van de weinige stukjes vlees die weelderig op z’n aandoenlijkst zijn.

Lef

Zo niet tijdens de Super Bowl. Toen Lady Gaga met haar nu al iconische performance – een medley en patriottisch ensemble – het podium betrad en naast een zeer zoetgevooisde stem en sicke choreografie een inieminie-buikrandje showde, het internet losbrak. Hoe durfde ze, schreven veelal mannen, met ‘buikflap‘ zo op te treden?

Ik zag het ook: geen lugubere vetrol maar een minimaal randje boven haar loeistrakke glitterbroekje. Ik excuseerde mijzelf intern. Hoe kon het dat het mij überhaupt opviel dat er ergens aan het lichaam van een vrouwelijke superster een (minimaal) randje vet hangt?

Een blik op Twitter bewijst: ik was niet de enige die het zag. ‘Hoe durft Lady Gaga het podium te betreden als ze een ‘buik’ heeft?’, vragen vrouwen én mannen alom. Een kwestie van modern bodyshaming.

Gelukkig overstemt de opluchting. Eindelijk iemand die in al haar grandiositeit ook zoiets durft te laten zien, klinken haar fans. Een van haar little monsters tweet treffend: ‘Het beste aan de Super Bowl: het moment waarop mijn vader benoemde dat Lady Gaga ‘een buikje had’ en mijn moeder hem uitschold voor fucking dioot’.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.