Nu kan je ook concepten bewaren op Instagram: handleiding - Vance

Nu aan het lezen

Nu kan je ook concepten bewaren op Instagram: Waarvoor en hoe kun je dat gebruiken?

Nu kan je ook concepten bewaren op Instagram: Waarvoor en hoe kun je dat gebruiken?

Instagram voegt een nieuwe functie toe om foto’s te delen met volgers, meldt het sociaal mediakanaal op Twitter. Vanaf nu kan je ook concepten opslaan zonder deze meteen te posten. Waarom zou je dit willen gebruiken en hoe werkt het precies? Dat lees je hier.

Tot vandaag moest je steeds je foto publiceren nadat je hem bewerkt had. Deed je dat niet, verloor je de filter en het onderschrift die je bij de foto had toegevoegd. Vanaf kan je jouw kunstwerkje dus bewaren als concept. Een erg handige functie voor bijvoorbeeld bloggers die meteen hun foto’s willen bewerken en er een leuke caption bij schrijven, om die dan later op tactische uren online te plaatsen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Niet enkel bloggers kunnen hier hun voordeel uit halen. Ook merken kunnen hier handig mee omspringen. Zo kan een merk als Nike bijvoorbeeld een foto helemaal bewerken ter voorbereiding van een sportwedstrijd. Wanneer de wedstrijd dan begint hoeft de marketingverantwoordelijke enkel nog op een knop te klikken en de foto staat online.

Volgens Instagram zijn dit de stappen die je moet ondernemen om een foto op te slaan als concept:

  1. Tik op onder aan het scherm en maak of upload een foto of video
  2. Voeg effecten, filters, een onderschrift of je locatie toe
  3. Ga terug naar de stap voor filteren en bewerken en tik dan op de pijl linksboven om terug te gaan.
  4. Selecteer Concept opslaan onder aan het scherm

Opmerking: als je het bericht niet bewerkt, geen mensen tagt of geen onderschrift of locatie toevoegt, kun je het bericht niet opslaan als concept.

Tik op en daarna op Bibliotheek om de berichten weer te geven die je hebt opgeslagen als concept. Berichten worden onder aan het scherm onder Concepten weergegeven.

22 jarige Belgische blogger living a #DutchDream. Opgegroeid met een Gameboy in de hand en een voetbal aan de voeten. Heeft de speciale gave om een serie te kunnen kijken, een sportwedstrijd te volgen en pokémon te vangen op hetzelfde moment.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.