Deze 'Instagram man' zet op hilarische wijze #wellness hype op de kaart - Vance

Nu aan het lezen

Deze ‘Instagram man’ zet op hilarische wijze #wellness hype op de kaart

Deze ‘Instagram man’ zet op hilarische wijze #wellness hype op de kaart

Terwijl je door je Instagram-feed scrollt, kom je het regelmatig tegen: een heuse #wellness post. Een overdreven vrolijke, in legging gehulde influencer die vol enthousiasme drie slablaadjes en een wortel oppeuzelt. De man van zo’n wellness influencer kon het niet meer aanzien en besloot het heft in eigen handen te nemen.

De man van

Amy Hopkinson is het toonbeeld van een fitgirl anno nu. Yoga lessen, buiktruitjes, en een insta-feed gevuld met video’s van haar trainingen in de sportschool. Haar man, Edward Lane, werd zonder dat hij er erg in had omgedoopt tot influencer fotograaf en betrapte zichzelf regelmatig op hilarische momenten.

Na 18 maanden als “Chief  Fotograaf en Instagram Man” was de maat vol en besloot hij zijn eigen Instagram account op te richten. “Opeens moest ik achter haar op de bank staan om vanuit een goede hoek de – op onhygiënische-wijze gepositioneerde – havermout pap naast haar voeten te fotograferen”, vertelt hij aan Mashable. Edward kon zijn lach niet meer inhouden en zag te veel kansen om de #wellness leefstijl voor gek te zetten. Zodoende, wellness_ted was geboren.

Het resultaat is hilarisch. De man in kwestie hult zich net als zijn vriendin in de strakste roze buiktruitjes, post inspirerende quotes en deelt zijn indrukwekkende work-outs.

De invloed van Insta

Naast het hilarische aspect van zijn account, wil Edward met zijn account meer bewustzijn creëren voor de gigantische invloed van Instagram accounts. De man vindt het bizar hoeveel macht influencers hebben: “Ik wilde vooral mensen belachelijk maken die zichzelf als heilige gezondheid-kruisvaarders presenteren, maar die het [Instagram] eigenlijk als een vrijbrief gebruiken naar een of andere luxe leefstijl in zuid-west Londen.”

Het is niet onbekend dat het sociale medium Instagram veel invloed heeft op haar gebruikers. Er bevinden zich veel kwetsbare mensen online die naar zichzelf op zoek zijn, of een gezondere leefstijl willen, aldus Edward. In dit geval maakt een mooi meisje met een pancake-stack voor haar neus meer indruk dan de adviezen van een voedingsdeskundige. Dit parodie-account laat des te meer zien dat we elke perfecte post-gym selfie met een korreltje zout moeten nemen. En het is best wel prima om je soms scheel te lachen om de wellness selfies die hun ronde doen op het sociale medium.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.