Waarom poseren Instagrammers massaal met pizza en pasta?

Nu aan het lezen

Waarom poseren Instagrammers massaal met pizza en pasta?

Waarom poseren Instagrammers massaal met pizza en pasta?

Pasta zit in mijn Instagramfeed verweven als linguini met vongole. Slierten pasta vallen uit perfecte gestifte monden, de spaghetti wulps om de vork en een caption waaruit moet blijken dat koolhydraten diens beste vriend zijn.

Yeah right.

Instagram heeft van eten een decorstuk gemaakt. Niet alleen als onderwerp van een foodfoto, maar als aankleding van je anders overstijlde foto. Als pizzadozen met daarin een precies hapje uitgesneden op een krakelvers gedekt bed worden vastgelegd, weet je dat je het hebt gemaakt. Opeten hoeft niet, zodra het kiekje is gemaakt is het moeilijk te geloven dat de doos niet in de prullenbak verdwijnt.

Flinke borden pasta

Het is bon ton geworden om met een bord eten te poseren, niet te eten. Elke influencer haast zich geregeld naar de sportschool, doet aan een detox en is ten alle tijden fotoproof. Dat dit niet samen gaat met flinke borden spaghetti die naar binnen worden geschrokt zoals de foto doet vermoeden, is eh, aannemelijk.

Waarom, vraag je je af, kan je je Instagramfeed niet openen zonder te struikelen over de semi-italiaanse taferelen? Ik ben er niet zeker van. Het is vermoedelijk een combinatie van een uitgekiend Instagramleven waarin semi-intellectuele boeken, fastfood en een cola mét suiker speels aandoen.

Nonchalant eten

Hoe dan ook, als je je nog afvraagt waarmee je deze winter je lichaam gaat spekken is het ongetwijfeld pasta en pizza. We werpen een blik op de beste nationale en internationale influencers met een nonchalant bord pasta voor hun bepoederde neus.

No carbs at fashion week @prettylittlething

A post shared by Olivia Culpo (@oliviaculpo) on

pizza au vin rouge nights at home🌹 @brandymelvilleeu #brandymelvilleeu

A post shared by Claire Rose Cliteur (@claartjerose) on

 

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.