Ontdek de tofste Instagramplekken en krijg tips van tien Instagrammers

Nu aan het lezen

Ontdek de tofste Instagramplekken en krijg tips van tien Instagrammers

Ontdek de tofste Instagramplekken en krijg tips van tien Instagrammers

Instagram is hot! Maar hoe leuk fotografie ook is, het vinden van een goeie plek om een plaatje te schieten is niet altijd even gemakkelijk. Een nieuwe website, ontwikkelt door Huawei, wil daar echter verandering in brengen. Daar hebben tien Instagrammers namelijk de honderd leukste Instagramplekke op verzameld. En ze geven ook nog eens tips voor het maken van de perfecte foto!

Het gaat om Instahotspots.nl. De tien Instagrammers, ieder met meer dan 10.000 volgers, brachten ieder een gebied in kaart aan de hand van tien locaties. De locaties bevinden zich in Groningen, ’t Gooi en Almere, Haarlem, Den Bosch, Enschede, Noord-Holland, Noord-Brabant, Den Haag, Rotterdam en Amersfoort.

Tips en trucs

Zoals gezegd geven de Instagrammers je niet alleen wat mooie plaatjes van toffe plekken, maar ook tips en trucs om een nog betere foto te maken. Dit doen ze tijdens een Instameet. Op zo’n middag kun je met een van de fotografen meelopen langs zijn of haar favoriete hotspots. Die fotografeer je vervolgens samen. Patrick Smit (@groovypat) organiseert de eerste Instameet op zaterdag 20 mei op Texel.

En Patrick gaf ons van tevoren al wat toffe tips om een betere foto te maken. Zo kun je volgens hem het beste de selfie-camera gebruiken als je zogenaamde “puddlegrams” wilt maken. “Je activeert de selfiemode en dan breng je het toestel boven een plas water naar voren en beneden met het scherm van je af. In de plas kun je nu de weerspiegeling zien van hetgeen je wilt shooten. Op deze manier lijkt het net of je helemaal plat op de grond hebt gelegen en krijg je een te gekke point of view.”

Daarnaast raadt hij aan op met de monochrome-feature te spelen. “Als je die activeert, krijgen je urban/street/city shots een heel
andere dimensie: prachtige contrastrijke black & white shots, die de sfeer van hetgeen je wilt fotograferen op een unieke manier vastleggen. Wil je mensen fotograferen, dan kun je volgens Patrick het beste de portrait-mode gebruiken. “Speel een beetje met de afstand; niet te ver, maar ook niet te dichtbij. Je zult zien dat dan de achtergrond wazig wordt en je model enorm scherp. Zo creëer je prachtige, bijna professionele portretfotografie shots!”

Ben je toe aan het bewerken van je plaatjes? Dan kun je de editingfunctie van je telefoon gebruiken. “Echt, je hebt geen andere apps als VSCO meer nodig. Het contrast, de helderheid, kleur en warmte, je object in kleur, het watermerken van je shots… het meeste kun je gewoon op je smartphone doen en het is nog leuk ook. Gewoon doen, je komt er vanzelf achter wat voor jou het beste werkt.”

En tot slot: “Denk out of the box! Er zijn heel veel regels in fotografie bedacht over hoe het moet, maar doe vooral lekker wat jij mooi vindt. Dit maakt jou namelijk uniek als fotograaf en daarmee onderscheid je je meer dan met dezelfde shots die ieder ander maakt.”

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.