Deze is voor de mannen: dé korte broek trends van deze zomer - Vance

Nu aan het lezen

Deze is voor de mannen: dé korte broek trends van deze zomer

Deze is voor de mannen: dé korte broek trends van deze zomer

Dé prangende vraag van elke man op warme dagen als deze: kan ik mijn korte broek aan naar werk? Het is één ding om een korte broek op vakantie te dragen, maar of het ook naar je werk kan, is een ander verhaal. Vaak ligt dit aan het bedrijf waar je werkt.

Een bankier zal het zeer waarschijnlijk moeten doen met een verstikkende overhemd en lange broek. Mocht je echter het geluk hebben bij een wat meer casual bedrijf te werken, dan mag je de komende trends niet missen.

Cargo summer

Tijdens de modeshow van Prada in Milaan zien wij dat sommige stijlen helemaal terug van weggeweest zijn. De bekende cargo komt weer terug op de catwalk dit jaar. Missoni laat de broek zien in haar “Urban Gardener” collectie. De broek komt vaak net boven de knie uit, dus is niet te kort. Ook kan je de leger-achtige cargo broek makkelijk combineren met een lichtgekleurd t-shirt. Vooral de khaki broek, soms zelfs met broekzakken, leent zich uitstekend voor de zinderende zomer.

Cargo
Foto: Missoni

Netjes en comfortabel

Deze trend is perfect als je wel netjes naar je werk wil, maar niet halverwege de dag druipend van het zweet in een meeting wil zitten. De ‘tailored’ shorts ogen professioneel en zijn perfect voor op kantoor. Het is net als een nette broek, vaak met krijtstreep, maar tot net boven de knie geknipt. Je kan het combineren met een linnen shirt of overhemd en een leren riem.

GQ
Foto: GQ

Broeken knippen

We zien ook een andere stijl terug op de catwalk dit jaar, de afgeknipte spijkerbroek. Je hebt vast wel een afgetrapte jeans of chino in je kast hangen die je nooit meer draagt. Hup! Weg met die lange pijpen. Knip de broek tot net boven je knie, of het midden van je dijen, en je hebt opeens een super hippe zomerbroek. Geen oude broek kunnen vinden? Cos heeft een leuk alternatief.

Cos
Foto: Cos

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.