Dit is waarom de tweets van Trump niet worden verwijderd - Vance

Nu aan het lezen

Dit is waarom de tweets van Trump niet worden verwijderd

Dit is waarom de tweets van Trump niet worden verwijderd

We leven inmiddels al een tijdje in een wereld waarin Donald Trump president is van Amerika en Twitter het medium is voor pittige discussies. Twitter is dan ook hét go-to medium voor de president. Hij gebruikt het kanaal als een soort dagboek voor al zijn uitspattingen en dreigementen. Maar waarom mag dit zomaar?

Dreigementen

Eerst een stukje achtergrond. Meneer Trump plaatste afgelopen zondag een wel heel erg dreigende tweet waarin hij de Minister van Buitenlandse Zaken van Noord-Korea lijkt te bedreigen. Hij refereert in de post naar de toespraak van minister Ri Yong Ho tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Hierin vertelt hij dat de minister en de ‘kleine raketman’, zijn koosnaampje voor Kim Jong-un, er niet lang meer zullen zijn.

Niet geheel verrassend bestempelt de minister de tweet meteen als een dreigement. Hiermee lijkt oorlogviering via sociale media een nieuwe mogelijkheid in de 21e eeuw. Ondertussen blijft Noord-Korea kernproeven uitvoeren en zet het politieke spel van machtsvertoon zich voort.

Twitter regels

Hoewel de tweet een dreigement vormt en daarmee in strijd lijkt te zijn met het reglement van Twitter, wordt de tweet niet verwijderd. Veel mensen vroegen zich af waarom de dreigende uitspraak van de Amerikaanse president nog online staat. Twitter voelde zich vandaag genoodzaakt het beleid nader toe te lichten.

“We stoppen als bedrijf veel moeite in het uitbreiden van transparantie”, vertelt een werknemer van Twitter. Hierop volgt een Twitter reeks waarin het beleid van het bedrijf wordt uitgelegd. De tweet van Trump is namelijk van belang op twee gebieden: nieuwswaardigheid en publiek belang.

Twitter geeft aan dat transparantie en mensen informeren over wat er omgaat in de wereld prioriteit nummer één is. Ze leggen uit dat onderdeel van het beleid is dat een tweet nieuwswaardig en van publiek belang moet zijn. De tweet van Trump komt overeen met beide onderdelen. Het bedrijf geeft hiermee aan dat politieke zaken, en dus ook alles wat de president zegt, van belang zijn. Dit betekent dat de tweet in dit geval niet in strijd is met de Twitter-regel die dreigementen of geweld verbiedt.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.