Macaron alert: Binnenkort bestel je een Vera Wang x Ladurée bruiloftstaart

Nu aan het lezen

Macaron alert: Binnenkort bestel je een Vera Wang x Ladurée bruiloftstaart

Macaron alert: Binnenkort bestel je een Vera Wang x Ladurée bruiloftstaart

Als je Vera Wang niet kent van haar iconische bruidsjurken, dan doen de referenties in Amerikaanse series een belletje rinkelen. Sex and the City the movie wijdde een hele scene aan het uitzinnige Wang-kunstwerk voor Carries trouwdag, een jurk zo verfijnd en mooi dat Vogue Carrie en haar meterslange sluier op de gevoelige plaat zette.

Just your typical Wednesday, klonk de stem van Carrie die zelfs als New York socialite stond te kijken van Vera Wangs (en ok, Vogues) pracht en praal. De exclusiviteit van Wangs werken is befaamd maar daar komt binnenkort verandering in.

Maagdelijk wit

De Amerikaanse ontwerpster maakt bekend samen te zullen werken met Franse luxe-bakker en macaron-specialist Ladurée. De collectie bruidstaarten onder de noemer ‘Vera Wang pour Ladurée’ bevat veel maagdelijk wit en veel, héél veel macarons: verfijnde zoetigheden op basis van meringue en amandelmeel. Gunstig: de prijs zal iets lager uitvallen dan een van Wang peperdure bruidsjurken.

De stijlvolle lekkernijen zijn geïnspireerd op een Vera Wang bruidsjurk-ontwerp en is een ode aan haar relatie met Parijs, de thuisbasis van patisseriemerk Ladurée.

“Een van mijn meest memorabele en betoverende ervaringen in Parijs is altijd Ladurée geweest. Of het nu thee en sandwiches waren, winkelen met mijn moeder of het uit lunchen nemen van mijn dochters in St. Germain: Ladurée is altijd onderdeel geweest van mijn Parijs-ervaring” aldus Wang die er naar uitkijkt een bruiloftstaart te ontwerpen geïnspireerd op een van haar werken.

Prijzen

De startprijs van een Vera Wang trouwjurk is 2900 dollar. Een gemiddelde taart uit de limited edition collectie is 20 dollar per mini-cake. Een volledige taart gaat de deur uit voor 20 dollar per gast – met een minimum van veertig gasten.

Lucky for us zijn de macarons die ook deel uitmaken van de samenwerking beschikbaar in verschillende formaten en prijzen. Voor een doosje met zes macarons leg je 24 dollar neer, een medium-doos met daarin tachtig koekjes 275 dollar en het grootste formaat met 125 macarons maar liefst 424 dollar.

Tot en met 16 januari zijn de zoetigheden te bewonderen in de etalage van Ladurée’s Madison Avenue locatie en die in Soho, New York City. De taarten zijn beschikbaar voor speciale bestellingen gedurende 2018.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.