Jim Carrey over Fashion Week: 'Hier zit geen betekenis achter' - Vance

Nu aan het lezen

Jim Carrey over Fashion Week: ‘Hier zit geen betekenis achter’

Jim Carrey over Fashion Week: ‘Hier zit geen betekenis achter’

Mode is kunst, dat gaat voor velen op. Maar er zullen altijd mensen zijn die het een lachertje vinden, kleding en alle shows daarom heen.

Zo ook Jim Carrey, de man formerly known als acteur en nu kunstenaar als we dit filmpje mogen geloven. Tijdens de Fashion Week stopte een interviewster hem om dieper in te gaan op de betekenis van de ronddwarrelende kledingstukken op de catwalk. En hoewel we van Carrey weten dat een zin als ‘That’s the way the cookie crumbles’ er zomaar uitrolt, hadden we het volgende niet aan zien komen.

Betekenisloos

“Er zit geen betekenis achter iets van dit, dus ik wilde uitzoeken wat het meest betekenisloze ding was waar ik heen kon gaan. En hier ben ik”, aldus Carrey. Terwijl de interviewster standvastig probeert het gesprek te sturen naar een meer traditioneel format, benadrukt Carrey wat hij zojuist zei. “Ik bedoel, je moet toegeven dat het nogal betekenisloos is. Geloof jij in iconen?” vraag Carrey nadat hem net is uitgelegd dat het evenement bedoeld is om iconen te vieren.

De komiek gaat nog een tandje verder in het absurde geheel door het gesprek te sturen richting persoonlijkheden. “Ik geloof persoonlijk niet dat jij bestaat. Maar er hangt wel een heerlijk geurtje in de lucht”, scandeert hij voordat hij losbarst in gezang.

De enige vraag die ons rest: is Jim Carrey verlicht of gewoon een tikkeltje gek?

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.