JK Rowling zegt eindelijk sorry voor de dood van huiself Dobby

Nu aan het lezen

JK Rowling zegt eindelijk sorry voor de dood van huiself Dobby

JK Rowling zegt eindelijk sorry voor de dood van huiself Dobby

Dobby must punish himself, vloog er door mijn woonkamer toen ik als tiener via een DVD kennismaakte met een wonderbaarlijke mannelijke huiself in het huishouden van de familie Malfidus. Aangewakkerd door de vreselijke familie moest en zou hij zichzelf continu straffen.

Mede door de lieve ogen van Dobby en waarschuwing voor Harry Potter en het lot dat hem weldra zou bekomen, was de elf favoriet van vele Potterheads en Harry zelf: voor zijn bevrijder werkte de huiself vrijwillig.

Huiself

Het was daarom een des te hardere klap dat in Harry Potter and the Deathly Hallows Dobby – naast vele andere personages – zijn laatste adem uitblies. Schrijfster JK Rowling wéét welk verdriet ze fans heeft aangedaan, en neemt op haar jaarlijkse ‘het spijt met dat ik deze personages dood heb laten gaan’-dag tijd voor onze favoriete elf.

“It’s that anniversary again”, schreef de auteur naar haar 14.4 miljoen volgers. “Dit jaar zeg ik sorry voor het doden van iemand die niet is gestorven tijdens de #BattleofHogwarts maar die zijn leven heeft gelaten om de mensen te redden die het zouden winnen. Ik refereer, natuurlijk, naar Dobby de huiself.”

Gemengde gevoelens

Het bericht kon rekenen op gemengde gevoelens. Hoewel sommige Potterheads dankbaar waren voor de verontschuldiging, werden anderen nodeloos herinnerd aan de dood van hun favoriete personage.

“Ik heb jaren hierop gewacht! Dobby zal altijd mijn favoriete #RIPDobby zijn, schreef een fan. Iemand anders voegde daaraan toe: ‘Verontschuldiging niet geaccepteerd.”

Deze tijd vorig jaar, verontschuldigde JK zich voor de dood van professor Sneep. Op Twitter schreef ze: ‘Voor het geval de politie mijn notificaties leest, er is een Battle of Hogwarts gedenkdag-traditie gaande. Ik ben niet op moordjacht.”

Foto: Screenshot YouTube

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.