Modekoning Karl Lagerfeld gaat samenwerking aan met Vans

Nu aan het lezen

Modekoning Karl Lagerfeld gaat samenwerking aan met het streetwise Vans

Modekoning Karl Lagerfeld gaat samenwerking aan met het streetwise Vans

Hoe fluffy zijn beroemde modekatje Choupette ook is, Karl Lagerfeld heeft bij zijn ontwerpen altijd de voorkeur voor ferme lijnen en kordaat zwart-wit.

Als hoofd van Chanel voert de 83-jarige modeontwerper deze stijl al jaren door om terloopse uitstapjes te maken naar andere merken, waaronder het meer betaalbare H&M en Shu Uemura.

Zes klassiekers

Dat chique gepaard kan gaan met streetwise, bewijst herr Lagerfeld door een nieuwe samenwerking aan te gaan, ditmaal met skateschoenenmerk Vans.

Vans, ook niet vies van een samenwerking op z’n tijd, brengt in samenwerking met Lagerfeld een capsule collectie met schoenen en kleding. De artikelen zijn vanaf 7 september te koop, schrijft WWD en zullen in prijs variëren tussen de 30 en 260 dollar.

High-end bomberjack

Hoewel er nog geen beeldmateriaal beschikbaar is van de lijn, weten we inmiddels dat de collectie zes interpretaties bevat van klassieke Vans-schoenen, inclusief de Sk8-hi veterloze platformschoen. Ook bevat de collectie een T-shirt, bomberjack en rugtas met mogelijk het profiel van Lagerfeld himself.

De collectie zal begin september worden gepresenteerd bij Bread & Butter in Berlijn waarna het te koop zal zijn in Karl Lagerfeld winkels en geselecteerde Vanswinkels.

Ben je niet in de mogelijkheid je zaterdagochtend door te brengen in één van deze shops – of ben je simpelweg wijs genoeg om je weekend kwalitatiever te besteden – dan kan je de producten ook op de websites van Lagerfeld en Vans verkrijgen.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.