Nieuws om blij van te worden: William en Kate Middleton verwachten een derde kleintje - Vance

Nu aan het lezen

Nieuws om blij van te worden: William en Kate Middleton verwachten een derde kleintje

Nieuws om blij van te worden: William en Kate Middleton verwachten een derde kleintje

Flink wat ge ‘ahhw’ op de redactie vanochtend: Prins George, het oudste kindje van Kate en Will, gaat donderdag voor het eerst naar school en wordt daarbij vergezeld door zijn royal ouders.

Dat is niet de enige reden waarom we de Britse tabloids er digitaal op naslaan: de Hertog en Hertogin van Cambridge, ook wel bekend als Kate Middleton en William, zullen niet met twee maar drie familieleden het jochie uitzwaaien. Kate verwacht namelijk haar derde kindje, dat maakte het Britse Kensington Palace zojuist bekend.

De Britse Queen Elisabeth die hiermee haar derde kleinkind mag verwelkomen, zegt ‘delighted’ te zijn.

Felicitaties

De reacties op het nieuws zijn opgetogen én verbaasd: want hoe kan het dat de 35-jarige prinses nu alweer zwanger is? Ze is een ‘royal babycanon’, gniffelen Twitteraars, omdat baby Charlotte nog maar twee jaar geleden ter wereld kwam en haar oudere broer in 2013.

De uitspraken worden ruim aangevuld met jubelende gelukwensen voor de aanstaande ouders. Want let’s face it: als het kleintje ook maar iets wegheeft van zijn ouders, broer en zus, is het dikke kans dat we de komende jaren ook wegzwijmelen bij de eerste stapjes van deze royal telg.

Zwangerschapsmisselijkheid

Hoewel het nieuws iedereen heugelijk verrast, waren er uiteraard al wat tabloids die de geruchtenmolen in gang zetten: eind mei schreef het Britse Express over de ietwat verhullende outfits van de prinses, bij eerdere zwangerschappen het teken dat de Hertogin in blijde verwachting was.

William en Kate hebben het grote nieuws expres onder de pet gehouden, tot ná de 20ste sterfdag van Williams moeder Diana, wat overal uitgebreid herdacht werd de afgelopen weken.

Helaas voor Kate kampt ze net als bij eerdere zwangerschappen met extreme ochtendmisselijkheid, bepaalde activiteiten zullen daarom worden afgezegd.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.