Dit is de perfecte last minute kerstvakantie - Vance

Nu aan het lezen

Dit is de perfecte last minute kerstvakantie

Dit is de perfecte last minute kerstvakantie

Morgen is het Kerst en dat betekent: lichtjes, kerstversiering en gezelligheid! Ineens leven steden helemaal op. Zelfs in de steden waar het normaal niet druk is, is het ineens druk. Kerst is vaak ook een periode om te reizen. Vrijwel iedereen heeft vrij en er zijn misschien zelfs kerstbonussen verschenen. Heerlijk hè, maar waar gaan we dit jaar met kerst heen dan? Ik zal je even een handje helpen.

Stel je voor je zit in een hotelkamer, dit is je raam en dit het uitzicht uit dat raam. Waar ben je dan?

Raam en uitzicht
Foto: Justin Livesey

Ja, precies, je bent in Parijs! Of om precies te zijn, ik was in Parijs, maar misschien wil jij ook wel naar Parijs als je dit gelezen hebt.

Een kerstige avond in Paris

Ingecheckt en wel ging ik de stad maar eens verkennen. Stiekem had ik wel al een idee wat ik wilde zien. Dat was namelijk de Champs Elysées en vanaf daar wilde ik naar de Eiffeltoren lopen. Nu was ik nog nooit in Parijs geweest tijdens kerst, dus ik had geen idee wat ik zou tegenkomen.

De wijk waar ik zat, Le Marais, was namelijk niet zo mega aangekleed met kerstigheid. Toen ik voor €1,90 met de metro bij de Champs Elysées aankwam, kreeg ik het wel eventjes warm. Het kerstgehalte en de lichtjes maakten het hier echt supergezellig. Wil je een ultiem kerstgevoel, in hoeverre dat kan zonder sneeuw, dan zit je in Parijs wel goed.

Zonder dat je nog meer hoeft te lezen, krijg je van mij een paar foto’s van Parijs ondergedompeld in kerstversiering.

Les Villages de Noël
Foto: Justin Livesey

Over de hele Champs Elysées staat een kerstmarkt. Best wel druk bezocht natuurlijk, maar het is er echt heel gezellig. Je kunt overal fingerfood en lekkernijen kopen. Aan cadeautjes voor thuis ontbreekt het ook niet. Elke kraam heeft wel iets leuks te koop.

Les Villages de Noël
Foto: Justin Livesey

Ja, natuurlijk geef ik je ook een voorproefje van het hele plaatje op de Champs Elysées.

Champs Elysées
Foto: Justin Livesey
Les Villages de Noël Champs elysées
Foto: Justin Livesey

La tour Eiffel

De foto’s doen het eigenlijk geen recht. Als je hier zelf loopt is het echt nog een ervaring op zichzelf. Aangezien ik niet heel lang de tijd had moest ik weer snel door. Ik was overigens ook alleen en ik voelde me best eenzaam tussen alle families en stelletjes.

Gelukkig hebben we tegenwoordig smartphones waarmee we kunnen videobellen! Dus moest ik wel even mijn vriendin, een vriend die Parijs-gek is en mijn ouders bellen om te laten zien hoeveel lichtjes er hier waren.

Maar goed, ik liep dus vanaf de Champs Elysées naar de Eiffeltoren. Onderweg waren vrijwel alle bomen, hotels en winkels versierd met kerstversiering en lichtjes. Er was echter één winkel die wel flink had uitgepakt en die winkel, dat was Dior.

Dior store
Foto’s: Justin Livesey

Oké, het bovenstaande was al allemaal al heel kerstig. Gelukkig is er nog een ding, de Eiffeltoren. Heb je hem misschien al gespot op een van de vorige foto’s? Nou, ik vervolgde dus mijn weg naar de Eiffeltoren. Als je vanaf de Champs Elysées loopt moet je ook de Seine over en eigenlijk vanaf elke brug heb je wel een cool uitzicht.

View over the Seine
Foto: Justin Livesey
De eiffeltoren
Foto: Justin Livesey

Hier dan eindelijk de Eiffeltoren. De blauwe lichtjes die je ziet, knipperen voor een paar minuten op elk heel uur. Het is echt een must om dat te zien knipperen. Er zijn genoeg parkjes rondom de toren, dus ga vooral rustig ergens zitten met een crêpeje of een vin chaud en geniet van het uitzicht. Tip: loop naar de overkant van de Seine, naar de Jardins du Trocadéro, dan krijg je dit uitzicht:

Jardins du Trocadéro en de Eiffeltoren
Foto: Justin Livesey

Sacré-Cœur

Nu heb je eigenlijk pas twee voorproefjes gehad van grote attracties van Parijs. Het is nog veel groter en het centrum is net zo mooi. Ik was er echter niet voor de winkels en ging de volgende ochtend met de metro naar metrohalte Anvers, om zo bij de Sacré-Cœur te komen.

Als je vanaf Anvers naar de oude Basiliek loopt, moet je eerst met een paar trappen of met de kabelbaan omhoog. De sportieveling, die ik ben (…), ging natuurlijk met de trappen. Ik moet zeggen, dat was het helemaal waard. Want het uitzicht vanaf de trappen in het park is al super mooi.

Zodra je dan boven bent wil je en verdien je ook wel even een rustmoment. Ga dus vooral met de trap, want een tijdje zitten als je eenmaal boven bent, is het helemaal waard.

Sacré-Cœur
De Sacré-Cœur vanaf onderaan de berg. Foto: Justin Livesey
Sacré-Cœur uitzicht
Geloof het of niet, maar dit is pas drie kwart omhoog. Foto: Justin Livesey

En als je dan eindelijk helemaal boven bent en écht lekker zit, dan is dit je uitzicht:

Views from the Montmartre
Views from the Sacré. Foto: Justin Livesey

Jammer genoeg komen bijna alle good things to an end. Dus ik moest ook weer de trappen af naar de metro om mijn trein te halen terug naar Nederland. Hieronder zie je ook dat je makkelijk met de kabelbaan kunt gaan, maar dat doe je na het lezen van dit artikel niet meer. Toch?

Trappen bij de Sacré-Cœur
De trap met daarnaast de kabelbaan die je niet moet gebruiken. Foto: Justin Livesey

Gelukkig proberen ze overal de kerstsfeer erin te houden en is zelfs Gare du Nord een beetje versierd.

gare du nord

Ga jij naar Parijs?

Twijfelde je nu nog waar je op het laatste moment naartoe zou kunnen reizen? Dan is Parijs echt helemaal geen slechte keuze. Naast dat het er super mooi is, kun je er ook vet goed shoppen, eten en gewoon gezellig wandelen. Overigens is het ook een hele goede stad om lekker romantisch te doen.

De bereikbaarheid van Parijs is trouwens ook echt heel goed. Vertrek je vanaf Amsterdam? Dan is het met de Thalys zo’n 3 uurtjes. Als je dichterbij Brussel woont dan kun je beter vanaf Brussel gaan. Dan duurt de reis met de Thalys namelijk maar 1 uur en 25 minuten!

Ga jij voor de ultieme last minute kersttrip?

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.