Klassiekers van Roald Dahl worden binnenkort verfilmd door Netflix - Vance

Nu aan het lezen

Klassiekers van Roald Dahl worden binnenkort verfilmd door Netflix

Klassiekers van Roald Dahl worden binnenkort verfilmd door Netflix

Las je vroeger ook álle boeken van Roald Dahl? Grote kans dat jij hiermee bent opgegroeid en niet kon stoppen met de verhalen als Matilda, de Grote Vriendelijke Reus of de Griezels. Om Sjakie en de Chocoladefabriek natuurlijk niet te vergeten. Voor iedereen die hier nog steeds geen genoeg van kan krijgen is er goed nieuws: Netflix gaat de klassiekers verfilmen.

Netflix laat weten een deal te hebben gesloten en toestemming heeft om deze klassiekers te mogen verfilmen. Voor De Fantastische Meneer Vos en De Reuzenperzik zijn geen deal gesloten, laat het bedrijf weten.

Roal Dahl

De schrijver van deze fantastische verhalen is inmiddels al bijna 20 jaar overleden. Maar de weduwe Felicity Dahl laat weten erg verheugd te zijn op dit nieuws. “We willen zoveel mogelijk kinderen de unieke magie en de positieve boodschap van de verhalen van Roald Dahl laten ervaren.” Ook zegt ze er zeker van te zijn dat Roald hier dolblij mee zou zijn.

Wel moeten we nog even wachten op deze klassiekers, de productie is namelijk nog niet gestart. Netflix laat weten hier in 2019 mee aan de slag te gaan. Wel is duidelijk dat het om maar liefst 16 titels zal gaan. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om hier meer van te zien!

Avalon (27) schrijft over ontwikkelingen - die van zichzelf en van de wereld. Deelt haar (persoonlijke) avonturen maar al te graag.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.