Jesse Klaver is best verzorgde lijsttrekker in Kamergotchi-app - Vance

Nu aan het lezen

Jesse Klaver is best verzorgde lijsttrekker in Kamergotchi-app

Jesse Klaver is best verzorgde lijsttrekker in Kamergotchi-app

Het moment waar we allemaal op hebben gewacht, is eindelijk hier. ‘Zondag Met Lubach’ gaf gisteravond éindelijk data vrij van de Kamergotchi-app en we kwamen erachter wie de beste verzorgde lijsttrekker is: the award goes to… *tromgeroffel* Jesse Klaver.

‘Correspondent’ Tex de Wit kreeg de eer om de langverwachte resultaten te presenteren. Opvallend is dat vrouwen het best zorgden voor Jesse Klaver, bij mannen is dat Geert Wilders. Onder de jongeren onder de 18 is Geert Wilders het meest populair, zij verzorgen het liefst een lijsttrekker die bekend is bij hun. De PVV zou 48 zegels krijgen van de tieners en GroenLinks 33 zetels.

Dus op basis van het Kamergotchi-gedrag van jongeren zou er een kabinet worden gevormd tussen Wilders en Klaver. “Dan krijg je dus een land waarbij alle Marokkanen het land uit moeten in hybride auto’s”, aldus de ZML correspondent.

‘Moedergevoelens’

Maar nummer één winnaar van de Kamergotchi-peilingen is dus Jesse Klaver. “Vooral bij de vrouwen, zij vinden hem lekker of krijgen moedergevoelens, of zijn het gewoon met hem eens”, zegt De Wit. Op basis van de uitslagen zou zijn partij GroenLinks 20 zetels krijgen.

Ook nog een leuk feitje: er zijn in totaal 1,7 miljoen ‘doden’ gevallen en er zijn 32.000 Nederlanders die vanaf dag één hun geliefde lijsttrekker in leven hebben gehouden. “Wat zegt dit over hun?”, vraagt Lubach aan De Wit. “Dat die mensen heel gauw weer hun leven moeten oppakken.”

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.