Nieuwe mensen van over de hele wereld ontmoeten? KLM koppelt reizigers aan Amsterdamse locals - Vance

Nu aan het lezen

Nieuwe mensen van over de hele wereld ontmoeten? KLM koppelt reizigers aan Amsterdamse locals

Nieuwe mensen van over de hele wereld ontmoeten? KLM koppelt reizigers aan Amsterdamse locals

KLM heeft een nieuwe dienst gelanceerd genaamd Layover. Met Layover worden reizigers die een overstap op de luchthaven hebben van zes uur of langer, gekoppeld aan locals uit Amsterdam. Waar reizigers anders zouden wachten op de luchthaven wordt ze nu een unieke kans aangeboden om Amsterdam te ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten.

Overstappende reizigers kunnen zich aanmelden voor de service via de Layover with a Local-app. In plaats van de tijd door te brengen op de luchthaven, krijgen de reizigers een gratis NS-retourtje. Met dit retourtje kunnen ze naar Amsterdam Centraal reizen waar ze worden opgewacht door een local.

Bij het koppelen van een local aan een reiziger wordt rekening gehouden met taalvoorkeur en interesse. Na de ontmoeting helpt de app de reizigers daarna om tijdig terug te keren naar de luchthaven.

local

KLM heeft de dienst gelanceerd omdat zo’n 70 procent van alle KLM-passagiers overstapt op Schiphol. Met de dienst hopen ze reizigers te motiveren om nog eens terug te komen, om bijvoorbeeld een langere tijd in de stad door te brengen.

Amsterdammers die de app gebruiken kunnen de toerist die ze ontmoeten een gratis drankje aanbieden dankzij een coupon in de app. Daarnaast maken ze kans op een vliegticket naar een bestemming naar keuze. De Layover with a Local-app is vanaf half maart te downloaden in de App store.

Tosca (22) is blogger en afstudeerder bij OKGO Media. Gefascineerd door de snelle technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.