Je kunt in 2018 het beste een paspoort uit deze landen hebben - Vance

Nu aan het lezen

Je kunt in 2018 het beste een paspoort uit deze landen hebben

Je kunt in 2018 het beste een paspoort uit deze landen hebben

Ben jij een echte wereldreiziger? Dan heb je vast gemerkt dat je met het Nederlandse paspoort vaak zorgeloos van het ene naar het andere land kunt reizen. Dit gaat echter lang niet voor elke nationaliteit zo makkelijk. Elk paspoort heeft namelijk verschillende vrijheden om te reizen zonder een visum aan te moeten vragen. Een onderzoek van adviesbureau Arton Capital toont aan welke landen het machtigst zijn als het gaat om reizen zonder een visum.

1. Singapore

Had jij de nummer 1 gegokt? Wij niet. Het machtigste land is namelijk Singapore. Burgers van deze soevereine staat kunnen met het grootste gemak grenzen oversteken. Zij mogen namelijk in 159 landen visa-vrij reizen. Het is de eerste keer dat een Aziatisch land bovenaan de ranglijst van Arton staat aldus Philippe May, de directeur van Arton Capital: “Het is het resultaat van Singapore’s inclusieve diplomatieke relaties en effectieve buitenland beleid.”

duitsland

2. Duitsland

Niet geheel verrassend staan heel veel Europese steden bovenaan de ranglijst. Vele jaren stond Duitsland zelfs op nummer 1. Deze plek is nu echter ingenomen door Singapore. Duitse burgers kunnen in maar liefst 158 landen visa-vrij reizen, slechts één land minder dan in Singapore.

zuid-korea

3. Zweden en Zuid-Korea

Aziatische landen worden steeds machtiger, dat blijkt uit een opvallende derde plek in de ranglijst voor Zuid-Korea. Zuid-Koreanen mogen in maar liefst 157 landen visa-vrij reizen.

4. Denemarken, Finland, Italië, Frankrijk, Spanje, Noorwegen en het Verenigde Koninkrijk

De Britten kunnen nu nog zorgeloos rondreizen, maar het is de vraag of dit nog lang zo blijft.

5. Luxemburg. Zwitserland, Nederland, België, Oostenrijk en Portugal

Nederland is helaas een plekje lager in de ranglijst komen te staan. Laat dit je niet ontmoedigen, we kunnen nog steeds naar 155 verschillende landen reizen zonder een visum aan te vragen.

Donald Trump

6. Maleisië, Ierland, Canada en de Verenigde Staten

Voelt goed toch, boven het land van Trump staan in de ranglijsten? Het land is vele plekken gezakt nadat Donald Trump president werd. Zo mogen Amerikaanse burgers niet meer zonder visum naar Turkije of Centraal Afrika reizen. Wij gokken dat als het zo doorgaat, Amerika volgend jaar niet eens meer de top-10 haalt.

7. Australië, Griekenland en Nieuw-Zeeland

Het is misschien niet zo makkelijk om landen als Australië en Nieuw-Zeeland binnen te komen, voor de bewoners is het wél makkelijk om het land uit te gaan.

8. Malta, Tsjechië en IJsland

Het is voor de bewoners van IJsland, het minst dichtbevolkte land van Europa, gelukkig makkelijk om buiten de landsgrenzen te reizen. Bewoners van dit koude land mogen in maar liefst 152 landen visa-vrij reizen.

9. Hongarije

Er was afgelopen jaar aardig wat ophef over het aantal vluchtelingen dat het land binnenstroomde. Het is echter ook heel makkelijk voor Hongaren om het land uit te gaan. Zij mogen in 150 landen reizen zonder visum.

10. Slovenië, Slowakije, Polen, Litouwen en Letland

Litouwen behoort tot de Schengenzone wat betekent dat er geen grenscontroles zijn tussen dit land en de andere Schengen landen. Aangezien de lidstaten van de Europese Unie hiertoe behoren, kunnen burgers van Litouwen in een groot aantal landen vrij reizen.

Foto’s: Shutterstock

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.