Laat Facebook je straks betalen om lid te zijn van bepaalde groepen?

Nu aan het lezen

Laat Facebook je straks betalen om lid te zijn van bepaalde groepen?

Laat Facebook je straks betalen om lid te zijn van bepaalde groepen?

Groepen op Facebook waren altijd gratis. Maar dat kan binnenkort zomaar gaan veranderen. Eigenaren van bepaalde groepen in Amerika kunnen namelijk tussen de 4,99 dollar en de 29,99 dollar per maand gaan vragen voor een exclusief lidmaatschap. Dat heeft het sociale medium in een blogbericht aangekondigd.

De gratis groepen blijven intact, dus maak je geen zorgen. Er komt echter een mogelijkheid om een premium sub-groep aan te maken. Zo begint blogger Sarah Mueller een speciale geroep genaamd Organize My Home, waar je 14,99 dollar per maand voor moet betalen om lid te worden.

Het idee is dat mensen zo een specialer gevoel krijgen als ze in een groep zitten. Daarentegen kan een betaalmuur ook mensen wegjagen.

Volgens Facebook zelf is de functie ook bedoeld om de eigenaren van groepen wat geld te laten verdienen met alle tijd die ze er in stoppen. Het geld kan bovendien gebruikt worden om content van hogere kwaliteit te maken voor de groepen.

Test

Het gaat nu om een vroege test van het systeem. De eerste groepen die mee mogen doen, gaan over ouderschap, koken en schoonmaken. De test vindt alleen in Amerika plaats. Facebook krijgt nu geen deel van het geld dat verdiend wordt met de test. Apple en Google doen dat wel, want dat staat in de voorwaarden voor betaalde apps in de App Store en Play Store.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.