LGBT managers klimmen hogerop dankzij Stanford leiderschap bootcamp - Vance

Nu aan het lezen

LGBT managers klimmen hogerop dankzij Stanford leiderschap bootcamp

LGBT managers klimmen hogerop dankzij Stanford leiderschap bootcamp

Vrouwen zijn niet de enigen die opbotsen tegen het glazen plafond van het mannenbolwerk, ook homo- en transseksuelen van de LGBT gemeenschap hebben te maken met dit probleem. Stanford University helpt LGBT managers op weg naar de top met een nieuw project.

De Business School van Stanford University besteedt dit jaar extra aandacht aan gelijkheid door een leiderschap programma op te richten dat managers van de LGBT gemeenschap een steuntje in de rug biedt. Zij worden getraind en gemotiveerd om op de bedrijfsladder te klimmen naar een hogere positie binnen hun vakgebied.

Stanford is niet de eerste die meer aandacht schenkt aan gelijkheid, ook bedrijven als Apple, Google en Coca-Cola startten afgelopen jaar programma’s gericht op gelijkheid op de werkvloer.

LGBT managers

Het eerste LGBT Executive Leadership Programma begint eind juli dit jaar. Individuelen kunnen zich hiervoor aanmelden of als kandidaat genomineerd worden door hun bedrijf. Eis is dat de kandidaten minimaal een tiental jaren professionele ervaring en 5 jaar management ervaring hebben. De kosten zijn er wel naar: als je uitgekozen wordt als 1 van de 50 kandidaten moet je nog een klein bedrag van $12 000 overmaken.

Dit programma wordt opgericht naar aanleiding van een nog veelvoorkomend discriminatie probleem dat in Amerika heerst. Ondanks de legalisering van het homo-huwelijk in de Verenigde Staten, worden nog steeds vele homoseksuelen ontslagen door hun seksuele voorkeur. Daarnaast ontvangen transgenders in 32 staten geen bescherming.

Dat er nog steeds geen legale bescherming tegen discriminatie wordt geboden kan een reden zijn voor het beperkte aantal leiderschapsposities dat wordt bekleed door LGBT individuelen.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.