Making a Murderer krijgt tweede seizoen

Nu aan het lezen

Making a Murderer krijgt tweede seizoen

Making a Murderer krijgt tweede seizoen

Netflix gaat een een tweede seizoen maken van de razend populaire documentaireserie Making a Murderder. Wanneer die te zien zal zijn, is nog onduidelijk, maar het is nu in ieder geval zeker dat er een vervolg komt.

Het eerste seizoen van de real-life serie was een groot succes. In de docu zagen we dat politie en justitie van Wisconsin (VS) grote fouten maakten in het onderzoek naar een verkrachting van een vrouw. Steven Avery werd uiteindelijk als schuldige bevonden en kreeg 18 jaar cel. Na zijn staf uitgezeten te hebben, bleek hij onschuldig. Maar hier stopt het niet, want Avery wordt nu verdacht van moord.

Op dit moment zit Avery samen met zijn neef Brandan Dassey, die medeplichtig aan de moord wordt bevonden, in de gevangenis. Het tweede seizoen gaat hier verder. We zien het leven van Avery en Dassey voordat ze vastzaten en ook de familie komt aan het woord. De emotionele kant van dit verhaal wordt meer belicht en we krijgen Avery’s nieuwe advocaat te zien, Kathleen Zellner.

Vraagtekens

De serie plaatst vraagtekens bij de betrokkenheid van Avery en Dassey bij de moord. “We zijn ontzettend dankbaar voor de enorme respons en support voor de serie. De interesse en aandacht van de kijker heeft ervoor gezorgd dat het verhaal niet over is, en we zetten ons volledig in om de gebeurtenissen terwijl ze plaatsvinden te documenteren”, zeggen de makers Laura Ricciardi en Moira Demos in een persbericht. Volgens Neflix zijn er na het eerste seizoen veel vorderingen geweest in de rechtszaken van Avery en Dassey.

Wanneer de première van het nieuwe seizoen zal zijn, wordt later bekend gemaakt.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.