Jaloers? Mannen balen als hun partner meer verdient

Nu aan het lezen

Jaloers? Mannen balen als hun partner meer verdient

Jaloers? Mannen balen als hun partner meer verdient

Heb je een vriendin en verdient zij meer dan jij? Dan is de kans groot dat je hier niet heel blij mee bent. Uit onderzoek van Acties.nl blijkt dat één op de drie mannen tot 29 jaar liever meer verdient dan zijn partner. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 1.115 Nederlandse stellen die samenwonen.

Aankopen verzwijgen

Mannen vinden het niet alleen vervelend dat zij minder verdienen dan hun vriendin, vrouwen verzwijgen ook nog eens dubbel zo vaak een aankoop. Het lijkt wel alsof de dames voelen dat hun vriend het er niet helemaal mee eens is dat zij meer verdienen.

Toch vinden de vrouwen dit een stuk minder boeiend: slechts één procent van de ondervraagde vrouwen vindt het belangrijk om meer te verdienen. Het zijn vooral de mannen tot 29 jaar die zich hier druk om maken. “De meerderheid van de vrouwen verdient vandaag de dag nog steeds minder dan mannen. Blijkbaar rust er een taboe op het omgekeerde, wanneer een vrouw het meest verdient binnen een relatie.” Aldus Vince Franke van Acties.nl.

Stiekeme aankopen

De meesten ondervraagden zeggen dat zij grote aankopen eerst met hun partner overleggen. Maar één op de tien Nederlanders zegt wel een stiekem iets te kopen. Opvallend is wel dat dit vaker gebeurt door de vrouwen (14 procent) dan door mannen (7 procent).

Pincode blijft geheim

De helft van de ondervraagden hebben een gezamenlijke rekening, maar toch zegt één op de acht van de ondervraagden hun pincode niet te delen met hun partner. Vince Franke vertelt: “Uit het onderzoek blijkt dat voornamelijk jongeren zich bewust zijn van hun financiële privacy. Dezelfde cijfers laten echter zien dat naarmate ze ouder worden, dit langzaam afneemt.”

Avalon (26) schrijft over ontwikkelingen - die van zichzelf en van de wereld. Deelt haar (persoonlijke) avonturen maar al te graag.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.