Aziz Ansaris Master Of None komt op 12 mei terug op Netflix

Nu aan het lezen

Aziz Ansaris Master Of None komt op 12 mei terug op Netflix

Aziz Ansaris Master Of None komt op 12 mei terug op Netflix

Aziz Ansari (‘Dev’) is terug en wel op een felrood scootertje. Seizoen 2 van Netflix-serie ‘Master of None’ staat vanaf 12 mei online. Leuk nieuws, maar dikke kans dat je nog niet he-le-maal helder voor ogen hebt wie Ansari en zijn on set wederhelft Eric Wareheim zijn.

Goed, misschien ken je Ansari van andere Netflixpublicaties zoals ‘Aziz Ansari: Buried Alive’ uit 2013, en ‘Aziz Ansari Live at Madison Square Garden’. Ansari is van huis uit een komiek en brengt dit in de praktijk in ‘Master of None’, een serie over millennial issues zoals een artistieke carrière, biculturaliteit en de liefde.

Meer kans dat je Aziz kent van zijn verpletterende optreden in Saturday Night Live waarmee hij Trump en met name Trump-aanhangers in een paar minuten finaal de mond snoerde.

Sta me toe je te introduceren met deze best wel kick-ass én Emmy-award winnende serie. Voor de aflevering ‘Parents’ over de relatie tussen immigratie ouders en hun kinderen, werden de producenten beloond met de prijs.

Bicultureel

Tijdens de acceptatiespeech zei mede-producer Alan Yang dat zijn eigen ouders de inspiratie vormden voor de verhaallijn. ‘Master of None’ wordt vaak aangehaald als successerie als het gaat om vermakelijkheid zonder dat de ouderpersonages op een bepaalde manier negatief worden geframed.

Allemaal leuk en aardig maar waar gaat de serie in grote lijnen over? Hoofdrolspeler Dev is een Indiaas-Amerikaanse acteur in New York die worstelt met etnische vooroordelen, relaties en angsten. Dankij de humor en herkenbaarheid van de serie wordt het vaak in het rijtje van LOVE en Please Like Me genoemd. Vrij onweerstaanbaar voor een Netflix-avondje dus.

Seizoen 2

Het tweede seizoen gaat verder na de grote reis die Dev heeft gemaakt om te ontsnappen uit zijn thuisbasis New York. Hier krijgt hij diverse uitdagingen te verwerken aangaande familie, werk en een complexe relatie met iemand waar hij veel om geeft.

Benieuwd? Kijk seizoen 2 van ‘Master of None’ vanaf 12 mei op Netflix. Tot die tijd kan je seizoen één prima wegbingen.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.