Max Verstappen drift tijdens de GP van Brazilië net als zijn vader

Nu aan het lezen

Max Verstappen heeft zijn wagenbeheersing niet van een vreemde

Max Verstappen heeft zijn wagenbeheersing niet van een vreemde

Formule 1 fans wereldwijd hielden gisteravond hun adem in op het moment dat Max Verstappen een spannend glippertje maakte tijdens de kletsnatte Grand Prix van Brazilië. Verstappen, op dat moment op de 2e plek in de wedstrijd, pakte net een centimeter van de kerbstones langs het circuit mee, en maakte als gevolg daarvan een enorme zwieper met zijn auto.

Waar anderen voor hem genadeloos in de vangrail belandden, wist Verstappen zijn auto wonderbaarlijk genoeg op de baan te houden. Alhoewel hij het incident zelf na afloop afdeed als een ‘hachelijk moment waarin zijn lange kart geschiedenis hem te hulp schoot’, ziet een getraind oog dat er wel degelijk heel wat kracht en intelligentie aan te pas komt om deze auto terug de baan op te sturen. Op het juiste moment je remmen los laten, sturen, en gas geven.

Dat Max zijn driftmoves op een natte baan niet van een vreemde heeft zien we in dit fragment van zijn vader Jos Verstappen, die het tijdens de eveneens regenachtige race van Barcelona in 1996 presteert om een 360 graden spin te maken, waarna hij zijn wedstrijd alsof er niks gebeurd is weet te vervolgen.

jos-verstappen-36-1996-spain

Helaas pakte de race voor vader Jos uiteindelijk alleen niet zo goed uit als voor Max: vanaf een prachtige 5e plek belandt hij later in de race met zijn Arrows op het gras, waarna het einde oefening is. Toch moet het hem als voormalig kartkampioen goed hebben gedaan dat zijn zoon de kunst van het driften nog lang niet verleerd is, en hij zich met zijn fantastische inhaalrace gisteren in een rijtje met racelegende’s als Ayrton Senna en Michael Schumacher schaarde.

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.