Dit zijn de meest ontroerende reacties nadat we Europees Kampioen voetbal werden - Vance

Nu aan het lezen

Dit zijn de meest ontroerende reacties nadat we Europees Kampioen voetbal werden

Dit zijn de meest ontroerende reacties nadat we Europees Kampioen voetbal werden

“Jij krijgt die lach niet meer van mijn gezicht” zingen de Leeuwinnen gisteravond luidkeels na hun overwinning op het EK vrouwenvoetbal. En terecht, met een winst van 4-2 tegen Denemarken sluiten onze Oranje Leeuwinnen de Europese Kampioenschappen succesvol af. De reacties liegen er niet om. De overwinning is het gesprek van de dag, in de kranten, bij de koffieautomaat maar vooral ook op Twitter. Wij verzamelen de meest spraakmakende, ontroerende en vooral ook de mooiste reacties van iedereen.

BN’ers en voetballers vieren mee

Volgens de NOS keken gisteravond 5.5 miljoen mensen naar de spannende finale van het EK Vrouwenvoetbal. Een historisch moment voor niet alleen het damesteam maar ook voor alle voetballende meisjes in Nederland. Zij zien dat vrouwen zeker niet onderdoen voor de mannen in de voetbal. Sterker nog, de mannen kwalificeerden dit jaar niet eens voor het EK.

Onder de kijkers bevonden zich niet alleen ‘gewone’ burgers maar ook andere voetbalhelden en BN’ers die maar al te graag hun enthousiasme lieten blijken op sociale media.

Tijd voor een nieuwe poster

Ook Twitteraar Ivo Vittali laat weten dat hij na 29 jaar eindelijk de poster boven zijn bed mag vervangen. Hiermee verwijst hij naar de overwinning van het Nederlandse team tijdens het EK mannenvoetbal in 1988. Destijds kwamen de mannen in de finale tegenover de toenmalige Sovjet-Unie te staan en wisten zij met 2-0 te winnen. Hierna heeft een Nederlandse elftal niet meer een gouden titel weten te bemachtigen op een EK, tot nu.

Wiegman & Foppe

De eer van de overwinning ligt voor het grootste deel bij het vrouwenteam en hun bondscoach Sarina Wiegman. Zo moest Wiegman gisteren toch wel een paar traantjes wegpinken na een fantastische wedstrijd tegen Denemarken. Toch speelde ook een man een belangrijke rol in de overwinning van de dames: assistent-bondcoach Foppe de Haan. De Friese ex-trainer van SC Heerenveen gaf voor de finale al aan dat hij veel vertrouwen had in het vrouwenteam en dat blijkt nu terecht. Hij kan zijn emoties duidelijk niet onder bedwang houden.

Winnen zonder geweld

Het mannenvoetbal staan onder andere bekend om zijn vele panna’s, schwalbes en veel gerol op de grasmat. Bij het vrouwenvoetbal lijkt alles wat minder hardhandig te verlopen, ook bij de fans, en dit geeft een goed tegengeluid af. Voetbal hoeft niet per definitie samen te gaan met vernieling, en dat wordt door menig voetbalfan gewaardeerd.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.