Dit zijn de meest originele Halloween kostuums van dit jaar - Vance

Nu aan het lezen

Dit zijn de meest originele Halloween kostuums van dit jaar

Dit zijn de meest originele Halloween kostuums van dit jaar

In Amerika duurt de Halloween hype inmiddels al maanden. Alle kostuums van voorgaande jaren worden uit de kast getrokken, nepbloed wordt massaal ingekocht en bij iedere voordeur tref je een pompoen aan. In Nederland is het griezelfeest ook steeds meer in trek en dat is niet zonder reden.

Één keer per jaar kijkt niemand gek op als je gezicht zo wit is als de dood en je kleding besmeurd met nepbloed. Het mooie aan Halloween is dat je in de meest beangstigende outfit anoniem over straat kan zonder dat iemand je herkent. Dat wil je toch iedere dag?

Misschien is elke dag verkleed als clown de straat op gaan toch niet een goed idee, om angstwekkende ‘It’ clown taferelen te voorkomen. Maar wat dan wel? Google zocht de meest populaire kostuum ideeën van dit jaar op. Onder andere Wonder Woman, Harley Quinn, clown en zombie sieren de top-10. Hier een aantal suggesties voor hoe je origineler verkleed gaat.

Eleven van Stranger Things

Morgen is het zover – eindelijk! Net op tijd voor Halloween verschijnt vrijdag 27 oktober het tweede seizoen van Stranger Things op Netflix. En wat is er nu beter dan verkleed gaan als een van de hoofdpersonages?

Het enige wat je nodig hebt is een schattig roze jurkje, hoge witte kousen, een blonde pruik en een bloedneus. Dat kunnen we allemaal wel toch? Gooi daar een enge staar-wedstrijd bij en je kostuum is helemaal af. Helaas kom je in Nederland niet zo snel aan Eggo’s als extra accessoire, maar een pak suikerwafels van de AH is ook overtuigend. Heb je meteen wat te snacken de hele avond.

Jon Snow van Game of Thrones

Helaas is het zevende seizoen van Game of Thrones alweer een tijdje afgelopen. Dit doet onze liefde voor de serie echter niet verdwijnen. Geen beter moment om verkleed te gaan als de enige echte Jon Snow dan tijdens Halloween. Pak die heerlijk foute bontjas uit de kast, maak je gezicht bleek (hij is tenslotte opgestaan uit de dood én ziet nooit zonlicht) en zet een krullerige pruik op je hoofd. Who’s the King of the North now?

Orange is the New Black

Orange is the New Black leent zich uitstekend voor een feestdag als Halloween. Makkelijker dan dit kunnen we het bijna niet maken, als je een stel duivelshoorntjes even niet meerekent. Je hoeft alleen maar aan een opvallend oranje-gekleurde óf een beige onesie te komen en je bent zo goed als klaar. Maak nog een paar blauwe plekken en krasjes op je gezicht met make-up en het is af. Het leven van een gevangene gaat tenslotte niet over rozen.

Donald Trump

Om in de oranje sferen te blijven – ga verkleed als Donald Trump. Niemand doet de Amerikaanse president zo leuk na als Alec Baldwin, maar laat dit de pret niet drukken. Je valt sowieso op als je met een oranje-geschminkt gezicht en pak met rode das aan komt op je Halloween feestje. Stileer je haren net zoals het kenmerkende kapsel van Trump en je outfit is helemaal af.

Star Wars

Er zijn zoveel personages in Star Wars die zich uitstekend lenen voor een Halloween kostuum. Ga bijvoorbeeld verkleed als Rey, de hoofdpersonage van de nieuwste film Star Wars: The Last Jedi. Vereiste van dit kostuum is toch wel de lightsaber, die je gelukkig ook heel goedkoop kunt aanschaffen bij menig kostuumwinkel of bij Intertoys. Wil je iets minder origineel en ben je bereid wat meer moeite in je outfit te steken? Dan is ook een Darth Vader of Stormtrooper kostuum uitermate geschikt voor Halloween.

The Grinch

Misschien niet heel origineel maar wel van alle tijden. Wie kent nu niet de heerlijke film The Grinch? Het duistere personage uit de film, the Grinch, weet de kerst van iedereen te verpesten als hij de kerstboom steelt. Het groene voorkomen van dit kwaadaardige figuur leent zich perfect voor Halloween. Besmeur je gezicht en armen met groene schmink, doe je kerstjas aan en zet je kerstmuts op en iedereen ziet meteen wie je bent. Simpel doch effectief!

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.