Met deze virtual reality bril kun je de wereld zien als een dier - Vance

Nu aan het lezen

Met deze virtual reality bril kun je de wereld zien als een dier

Met deze virtual reality bril kun je de wereld zien als een dier

Het is lastig om je voor te stellen hoe andere aardbewoners dan wijzelf de wereld om ons heen zien. Een nieuw virtual reality project van een Brits kunstenaarscollectief wil daar verandering in brengen. Met een speciale VR bril kunnen mensen zelf kijken hoe het is om bijvoorbeeld een vogel of een vlieg te zijn.

Schermafbeelding 2015-11-05 om 22.35.27

Om de bijzondere VR experience mogelijk te maken maakten de kunstenaars onder meer gebruik van drones die uitgerust werden met 360 graden camera’s. Mensen die de experience bekijken met behulp van een virtual reality bril, ervaren een veelzijdigheid aan kleuren en texturen die normaal voor het menselijk oog niet zichtbaar zouden zijn. Zo verplaats je je dus helemaal in bijvoorbeeld een klein insect, die bijvoorbeeld reflecterend licht gebruikt om voedsel te vinden.

Schermafbeelding 2015-11-05 om 22.35.39

De headset is ook uitgerust met een speciale koptelefoon die binaural audio mogelijk maakt: Daardoor lijken de bosgeluiden die een dier normaal hoort zo echt mogelijk. Dankzij een haptische sensor op je rug kun je de blaadjes in het bos zelfs voelen tijdens de experience.

Het project van Marshmallow Laser Feast getiteld In the Eyes of the World, is vandaag en morgen eenmalig in Nederland te bekijken, tijdens het eerste Virtual Reality festival in Amsterdam.

IN THE EYES OF THE ANIMALS TEASER from Marshmallow Laser Feast on Vimeo.

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.