Deze muzieknummers staan volgens de Game of Thrones cast #onrepeat bij hun personages - Vance

Nu aan het lezen

Deze muzieknummers staan volgens de Game of Thrones cast #onrepeat bij hun personages

Deze muzieknummers staan volgens de Game of Thrones cast #onrepeat bij hun personages

Vanavond worden wij vereerd met de gloednieuwe Game of Thrones aflevering ‘Spoils of War.’ Als we de voorspellingen en de nietsverhullende Amerikaanse media mogen geloven, ligt er een spannende strijd in het verschiet.

Tot het zover is, hier alvast een paar leuke muzieknummers om mee in te komen. De redactie van Mashable vroeg de Game of Thrones castleden tijdens de seizoenspremière in Los Angeles wat voor muzieknummers er op de iPod van hun karakters zouden staan.

Eenzaam en zielig

Sophie Turner verwijst naar de eenzame momenten waarop Sansa alleen maar in een hoekje wil kruipen met zielige nummers. De bekende “lonely” van Akon zou hier goed bij passen, maar ook de langzamere nummers van Coldplay helpen een huilbui goed op gang. Deze trieste sfeer zit zich voort als Jacob Anderson, ook wel bekend als commandant van de Unsullied, Grey Worm, verwijst naar het zielige bestaan van zijn karakter. Een liedje van musicus Elliott Smith zou wel bij hem passen, vertelt Anderson. Wij snappen meteen wat hij bedoelt, dit nummer van Elliott Smith klinkt niet bepaald vrolijk.

Zweverige deuntjes

Turner houdt het niet bij verdrietige liedjes, zij verwijst ook naar de girlpower van haar karakter. Beyoncé’s “Run the World, Girls” zou zonder twijfel grijsgedraaid worden door Sansa. Bran, daarentegen, houdt het rustig. Acteur Isaac Hempstead Wright ziet zijn karakter voor zich in een boom, luisterend naar de rustige tunes van Mac DeMarco. Hoe fantastisch zou het zijn om met de kleine alwetende Stark achterover te leunen met deze zweverige deuntjes op de achtergrond?

De strijd begint

Varys acteur Conleth Hill kiest voor de wat ruigere deuntjes. We naderen de finale, de strijd der strijden en daar horen krachtige hits bij zoals Blondie’s “1159” en de gepaste “I Predict a Riot” van de Kaiser Chiefs. Ook de jongere broer van Samwell Tarly, Dickon Tarly, bereidt zich voor op de strijd. Acteur Tom Hopper vindt zijn personage wel een “Rage Against the Machine”-type. Bij ons staat het volgende nummer vanavond zonder twijfel #onrepeat om goed in strijdlustige sferen te komen.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.