Nederlandse brouwer komt met bier gemaakt van regenwater

Nu aan het lezen

Nederlandse brouwer komt met bier gemaakt van regenwater

Nederlandse brouwer komt met bier gemaakt van regenwater

Eindelijk een fijn voordeel van onze grote hoeveelheden regenwater: een Amsterdamse brouwerij heeft besloten ons natuurlijke nationale om te zetten in iets nuttigs door het te gebruiken voor de creatie van regenwaterbier.

Brouwerij de Prael zal beginnen met de verkoop van ‘Hemelswater’, een blond biertje met 5,7% alcohol – net zoals een IPA – is oorspronkelijk in het leven geroepen door een  initiatief met de naam Amsterdam Rainproof, dat ernaar streeft de water absorberende kwaliteit van de stad te verhogen.

De brouwers verzamelden duizenden liters water, filterde het door een bacterieel filtersysteem en kookte het voordat ze dit nieuwe bier konden maken.

Zomer

Mede-oprichter Joris Hoebe vertelt tegen de Britse krant The Guardian dat het bier afkomstig is uit de vele regendagen in de stad.

“We hebben schampere zomers met veel regen. Als hobby brouwde ik al en ik merkte dat je veel water nodig hebt. Ik dacht: waarom combineren we deze twee zaken niet? Het overvloed aan water en de behoefte aan water om bier te brouwen?

Het regenwaterdrankje zal voor zo’n 2 euro per fles verkrijgbaar zijn in verschillende bars in Amsterdam. Hoebe zegt ambitieuze plannen te hebben voor de uitbreiding van de onderneming komend jaar.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.