Netflix bereik explodeert na toevoeging 130 nieuwe landen - Vance

Nu aan het lezen

Netflix bereik explodeert na toevoeging 130 nieuwe landen

Netflix bereik explodeert na toevoeging 130 nieuwe landen

Gisteren maakte de CEO van Netflix, Reed Hastings, tijdens de CES elektronicabeurs in Las Vegas bekend dat de streaming dienst nu beschikbaar is in maar liefst 130 nieuwe landen – met grote spelers als Rusland, India en Zuid-Korea.

Netflix werd opgericht in 1997 en heeft momenteel een denderend aantal van 69 miljoen abonnees. Dagelijks besteden de gebruikers maar liefst 100 miljoen uur op de site. Het gevolg van de groeiende populariteit is dat steeds meer mensen, wereldwijd, vragen naar het legale gebruik (zonder add-ons als Hola dus) van de dienst.

Afgelopen jaar voegde Netflix Australië en Nieuw-Zeeland toe aan zijn lijst van abonnees. Hierna vond zich een grote concurrentiestrijd plaats tussen Netflix en TV-zenders die hun kijkers verloren aan de online dienst. Daarnaast was er al een online streaming-dienst in Australië genaamd Presto, waardoor er in de maanden voor de lancering van Netflix in Australië veel kritiek was op de dienst. Het is dus niet altijd even makkelijk om de dienst te lanceren in een nieuw land.

The Netflix logo is shown in this illustration photograph in Encinitas, California October 14, 2014. Netflix Inc shares were down 3.1 percent at $435.28 after the announcement. The streaming video company will announced its quarterly results later on October 15. Picture taken October 14, 2014. REUTERS/Mike Blake (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT MEDIA BUSINESS LOGO) - RTR4ABFQ

Tijdens de aankondiging vandaag op de CES blijkt dat de dienst nu beschikbaar is op bijna elk land op aarde – een bijzondere prestatie met een opvallende uitzondering: China ontbreekt nog op het lijstje. Dit heeft vooral te maken met de aanwezige censuur in het land.

Netflix zal niet meteen beschikbaar zijn in alle 130 landen – het bedrijf moet eerst nog een wettelijk proces doorlopen met de diverse landen. Andere landen waar mensen de dienst binnenkort kunnen streamen zijn; Afghanistan, Burkina Faso, Antarctica en zo gaat het lijstje nog even door…

 

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.