De nieuwe Making a Murderder: Netflix komt met The Keepers

Nu aan het lezen

De nieuwe Making a Murderder: Netflix komt volgende maand met The Keepers

De nieuwe Making a Murderder: Netflix komt volgende maand met The Keepers

Het probleem van documentaires is vaak dat het lastig is om daarmee echt een grote doelgroep te bereiken. Mensen kijken toch liever aflevering Gilmore Girls, dan een goede docu, blijkt uit de kijkcijfers. Toch lukte het Neflix om van een documentaireserie één van zijn grootste successen ooit te maken: Making A Murderder. Nu is deze serie inmiddels alweer ruim een jaar oud en is het de streamingdienst sindsdien niet gelukt om het succes te evenaren. ‘The Keepers’ moet daar verandering in brengen.

Wie heeft zuster Cathy vermoord? Dat is de vraag die centraal staat in ‘The Keepers’. Deze documentaireserie valt dan ook net als ‘Making a Murderder’ in de categorie true crime. Het draait om een onopgeloste moord op een non in de Amerikaanse stad Baltimore in de jaren ’60. Daarbij wordt niet alleen aandacht geschonken aan de vele vragen rondom de moord, maar ook aan slachtoffers van seksueel misbruik op de katholieke school waar zuster Cathy les gaf. Want het lijkt erop dat er een verband is tussen dat misbruik en de moord…

De grote vraag is natuurlijk of ‘The Keepers’ uiteindelijk vragen gaat beantwoorden of vooral vragen oproept. Precies datgene wat ‘Making A Murderder’ ook zo succesvol maakte; het eeuwige mysterie en de continue twijfel die de makers bij je weten op te roepen. Deze nieuwe documentaireserie van Netflix belooft precies dat.

The Keepers

19 mei is de releasedatum en dan komen alle afleveringen in één keer online. Vanaf dat moment zal waarschijnlijk ook snel duidelijk worden of dit een serie is die je echt niet mag missen.

Voor je het weten zit je weer een hele zondag voor de buis om in één keer alle afleveringen van ‘The Keepers’ er doorheen te jagen. En waarschijnlijk om vervolgens een goed beeld te hebben van wat er zo’n 60 jaar geleden in Baltimore is gebeurd, zonder het zeker te weten…

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.