Netflix gaat maar liefst 90 Europese series en films maken

Nu aan het lezen

Netflix gaat heel veel toffe Europese series maken, waaronder de Duitstalige thriller Dark

Netflix gaat heel veel toffe Europese series maken, waaronder de Duitstalige thriller Dark

Netflix is de afgelopen jaar uitgegroeid van een Amerikaanse dienst tot een wereldwijd succes, en dat is nog zachtjes uitgedrukt. Maar de streamingdienst is van plan om zijn imperium uit te breiden met maar liefst negentig (!) nieuwe Europese series en films. Dertien Europese landen kunnen binnenkort Netflix-producties zien in hun eigen taal, meldde CEO Reed Hastings gisteren.

Ook al is het niks nieuws dat er producties in een andere taal dan Engels wordt geproduceerd, Netflix probeert met deze investering van maar liefst 1,66 miljard euro meer populariteit te winnen voor de lokale producties. “Tweederde van de Europese Netflix-series wordt buiten Europa goed bekeken. Dat betekent dat lokale producties een wereldwijd publiek bereiken”, zegt Hastings. ‘Narcos’ is een van die voorbeelden, waar ook deels Engels in werd gesproken.

Dark

Eén van die Europese series is de Duitse thriller ‘Dark’ bedacht door regisseur Baran bo Odar en actrice Jantje Friese (bekend van Das letzte Schweigen). ‘Dark’ zal de eerste Duitstalige Netflix-serie zijn en zal in december dit jaar worden uitgebracht. Het verhaal gaat over een jongen die op mysterieuze wijze vermist raakt en over vier Duitse gezinnen, die in hun zoektocht naar de jongen, met elkaar in contact komen.

Naast de Duitstalige serie komt er ook een nieuwe Spaanstalige, namelijk ‘Las Chicas del Cable’ die eind april wereldwijd wordt gelanceerd. Deze serie gaat over Spaanse meisjes die in de jaren 20 werken bij een telefoonbedrijf en daarmee aan het begin staan van de emancipatiebeweging die toen ontstond.

De derde Europese serie die Netflix bekend heeft gemaakt, is de Italiaanse maffiaserie ‘Suburra’. De door Michele Placido geregisseerde serie speelt zich af in een badplaats in de buurt van Rome waar een machtige familie, politici en politie het leven zuur proberen te maken. De lanceerdatum van deze serie is echter nog niet bekend.

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.