Netflix gaat tweede seizoen van Sense8 opnemen in Amsterdam - Vance

Nu aan het lezen

Netflix gaat tweede seizoen van Sense8 opnemen in Amsterdam

Netflix gaat tweede seizoen van Sense8 opnemen in Amsterdam

Aankomende zomer wordt een deel van het tweede seizoen van Sense8 opgenomen in Amsterdam. Sense8 is een sciencefictionserie van Netflix en speelt zich af in acht verschillende steden. De serie gaat over acht karakters die verspreid over de hele wereld wonen, maar via hun zintuigen verbonden zijn. Amsterdam zal daarbij een kleine rol gaan spelen in de serie.

Met het verspreiden van de aflevering over verschillende steden hopen de makers een zo groot mogelijk publiek aan te spreken. Met een serie die afspeelt in jou eigen stad ben je toch eerder verbonden dan een serie die zich ver weg afspeelt.

Het is niet de eerste keer dat Netflix opnames maakt in Amsterdam. Al eerder waren er opnames voor Trailer Park Boys in Amsterdam.

Amsterdam steeds populairder als filmlocatie

Volgens Simon Brester, de gemeentelijk filmcommissaris wordt Amsterdam dan ook steeds populairder als filmstad. Met meer dan 2000 draaidagen is volgens hem voor het zesde jaar op rij het aantal draaidagen gestegen.

Aan BNR laat Brester weten dat Amsterdam een vrij goedkope opnamelocatie is omdat het voor Amsterdam als gratis reclame wordt gezien en het meer toerisme en banen kan opleveren. Stadsmarketeers verwachten met de komst een toestroom van toeristen die de opnamelocatie willen bekijken, net zoals dat gebeurde bij het bankje van Fault in Our Stars.

Tosca (22) is blogger en afstudeerder bij OKGO Media. Gefascineerd door de snelle technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.