Alles aan deze Netflix nieuwkomers brengt je terug naar vroeger

Nu aan het lezen

Alles aan deze Netflixnieuwkomers brengt je terug naar vroeger

Alles aan deze Netflixnieuwkomers brengt je terug naar vroeger

Alsof de videotheek weer wat nieuws heeft: Netflixfilms en -series worden met enige regelmaat aangevuld en weggegooid. Toch blijft het een soort cherry picking en een chronisch ‘hé, hebben ze die óók!?’ (en oké: ‘hé, hoezo hebben ze déze niet eens!?).

Daarom, en omdat een lome zomer niets is zonder filmklassiekers en fijne nieuwe series, een overzicht van wat je kan verwachten. Bij dezen de tip eens even te zoeken op nieuwkomers  als het heerlijk oppervlakkige ‘Mean Girls’ en het indringende filmhuisdrama Jagten. Discussies na afloop zijn gegarandeerd.

Videotheek

Net als bij een echte videotheek is het assortiment beperkt. Om alle pareltjes te kunnen verwelkomen, moet er eerst van een paar afscheid worden genomen.

Wat de pijn verzacht zijn een paar hele fijne die je ongetwijfeld al een keer – of vijf – hebt gezien, en
nu tot in den treuren kan bingewatchen. Denk aan The Fast and the Furious, The Weddingplanner (yes!) en No Country for Old Men.

Amerika

Een sucker voor nostalgische romcom? Netflix voegt onder andere toe Big Daddy, Pay it Forward en What Women Want. Vergeet af en toe niet een blokje om te gaan, want er komen ook wat afleveringen van Roseanne. De ultieme herinnering aan middagen na school waarbij je als puber op de bank hing en je huiswerk de deur uit keek.

De volledige lijst van nieuwkomers kan je hier bekijken. Omdat het Amerikaanse aanbod op Netflix soms verschilt, is het niet duidelijk of alle films ook allemaal hier te bekijken zijn. Laten we het hopen!

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.