Netflix-original Gypsy komt zoals gevreesd niet terug: dit is de reden

Nu aan het lezen

Netflix-original Gypsy komt zoals gevreesd niet terug: dit is de reden

Netflix-original Gypsy komt zoals gevreesd niet terug: dit is de reden

Helaas, Gypsy-fans: Netflix heeft mijn pleidooi om de serie voort te zetten niet ontvangen. De Netflix-original met Naomi Watts in de hoofdrol moet na slechts zes weken bestaansrecht haar plek in de digitale videotheek vrijgeven.

Het psycho-drama met daarin een verveelde, voyeuristische therapeut keert niet terug voor een tweede seizoen op Netflix, aldus Vanity Fair.

Abrupt einde

Het is de snelste serie-annulering van Netflix tot nu toe: de afkondiging komt slechts zes weken na de premiere.

Een officiële reden vanuit Netflix ontbreekt vooralsnog maar gegeven de recent aangepaste programmering waarbij sterk wordt gekeken naar kijkcijfers, is het volgens kenners veilig te stellen  dat dit de reden is van het abrupte eind.

Gypsy

Sense8 en Girlboss

Netflix-oprichter en C.E.O. Reed Hastings zei in mei dat we meer gecancelde series kunnen verwachten. De ‘hit-ratio’ was te hoog, aldus Hastings. Die strategie leidde onder meer tot de stopzetting van The Get Down, Girlboss en Sense8.

Deze laatste had een behoorlijk toegewijde fanbase die dankzij ouderwets actievoeren een verzachting van de pijn kregen: nog één film om de boel af te sluiten. Hoe groot de fanschare van Gypsy is, is lastig te zeggen. Wel zijn er duidelijk teleurgestelde geluiden te horen.

Normaal

Eerder schreef ik een pleidooi waarin ik de indie-achtige thrillerserie loofde vanwege de normaliteit van Jean Holloway. In tegenstelling tot de happy-go-lucky liefdesperikelen die rondzwerven op Netflix was deze serie bij tijd en wijle traag maar altijd in staat om onder je huid te kruipen.

Gypsy was één van de weinige Netflix-series met een complexe verhaallijn en hoofdpersonage waarin we ons kunnen verplaatsen. De beelden stralen verfrissende eerlijkheid uit. We zien een imperfect maar gezellig huis, bemoeierige moeders en begrijpelijke leugens als het leven je als hete adem in de nek hijgt.

Mysterie

Daarnaast doet Jean, die volgens kleine gesprekken tussen haar en haar man lang geleden haar ‘wilde haren kwijtraakte’, behoorlijk haar best alles zo goed mogelijk te doen. Te zorgen voor haar 9-jarige dochter, een leuk huwelijk te hebben, haar cliënten de zorg te bieden die ze nodig hebben en meer.

Hoe het Jean zou zijn vergaan, zal voor altijd een mysterie blijven. En daarmee dan wel weer helemaal in lijn met de stijl van de serie.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.