Nieuw op Netflix in oktober: Stranger Things, Riverdale & Suburra - Vance

Nu aan het lezen

Nieuw op Netflix in oktober: Stranger Things, Riverdale & Suburra

Nieuw op Netflix in oktober: Stranger Things, Riverdale & Suburra

Zet je warme chocomel klaar want het is officieel herfst. Naast de koude wind en de regen brengt dit seizoen ook heerlijke momenten met zich mee. De hele dag wandelen in het bos en eikeltjes rapen, de geur van pumpkin spice latte en een van mijn favoriete feestdagen: Halloween.

Wat is er nu leuker dan de gekste figuurtjes in je pompoen kerven, en de heerlijke pompoensoep die je daarna kunt eten? Netflix kijken natuurlijk! Er is geen betere avond te bedenken dan lekker in je onesie op de bank Netflix kijken, zeker na een barre fietstocht door de regen. Pak je kussen alvast klaar, want het wordt deze maand griezelen met de nieuwe series en films die Netflix voor ons in petto heeft. Hier alvast een selectie van de echte must sees.

Stranger Things [seizoen 2, 27-10-’17]

Na een jaar wachten is het dan eindelijk zover: het tweede seizoen van hitserie Stranger Things is hier. In de serie zien wij hoe de levens van vier jongens een bizarre wending krijgen wanneer zij het mysterieuze meisje Eleven ontmoeten. Wat volgt is een kennismaking met een alternatieve wereld genaamd Upside Down: een buitenaardse wereld gevuld met de meest duistere wezens.

Dit seizoen krijgt een klassiek horror tintje en belooft nog tien keer spannender te worden dan het eerste seizoen. Zal het stadje Hawkins ooit hetzelfde zijn na de terugkeer van Will Byers? En klopt het nu echt dat Eleven nog leeft? Eind deze maand worden onze prangende vragen beantwoord.

Riverdale [seizoen 2, 12-10-’17]

Nieuwsgierige tieners, een plotse verdwijning en plakkerige taferelen. De serie van televisie netwerk CW brengt alles samen in tienerdrama Riverdale. Als je van cheesy drama’s houdt en niet te veel wilt nadenken, is dit een van de betere opties.

Het verhaal en de personages zijn gebaseerd op de zogenoemde Archie comics en richt zich voornamelijk op de fictieve tieners Archie, Jughead, Betty, Veronica, Sabrina en Josie and the Pussycats. Na de mysterieuze dood van Jason Blossom is het hele stadje in rep en roer. Stukje bij beetje vallen de puzzelstukjes op hun plek en uiteindelijk wordt de mysterie opgelost. Toch laat dit nog heel veel vragen onbeantwoord. Wat doet Veronica’s vader opeens in Riverdale? En hoe gaat het met Archie na het incident in het café?

Suburra [seizoen 1, 6-10-’17]

Jij dacht dat Narcos een indrukwekkende misdaadserie was? Wacht maar tot je de echte Italiaanse maffia ontmoet. In de serie Suburra schuiven we aan de keukentafel van een aantal Italiaanse maffiafamilies die in Rome de dienst uitmaken. Het is voor het eerst dat Netflix een Italiaanse tv serie produceerde.

Zoals we inmiddels gewend zijn van de misdaadseries van Netflix, draait alles hier wederom om drugs, geld en wapens. Toch weet deze serie te verbazen met zijn familiale intriges, het ruige geweld en de weergaloze corruptie die zich voordoet in de Italiaanse onderwereld. Tel hier wat kerkelijke verplichtingen bij op en je hebt prima vermaak, tien afleveringen lang.

The Hateful Eight [13-10-’17]

De legendarische filmregisseur Quentin Tarantino staat vooral bekend om zijn fascinatie met stront, goud en geweld. Die onderdelen weet hij weer op epische wijze samen te brengen in de film The Hateful Eight.

We zien bekende gezichten terug als Samuel L. Jackson, Kurt Russell en Channing Tatum. De film neemt ons mee naar de Amerikaanse staat Wyoming, die na de Amerikaanse Burgeroorlog wordt geteisterd door grof geweld en bedrog. Premiejager John Ruth is met de voortvluchtige Daisy Domergue onderweg naar Red Rock. Hij komt twee mannen tegen en ze raken na een sneeuwstorm vast in Minnie’s Haberdashery. Wat volgt is een spel vol verrassing, bloed en wantrouwen. Heerlijk leedvermaak voor op een herfstige avond.

The Meyerowitz Stories [13-10-’17]

Je kan niet fout gaan met een cast als deze. Adam Sandler, Ben Stiller, Dustin Hoffman en Emma Thompson vormen het hart van de hilarische comedy-drama The Meyerowitz Stories. De film werd ook niet voor niets vol lof ontvangen bij het Cannes Film Festival en belooft dit najaar heerlijk vermaak te bezorgen voor elke kijker op de bank.

Jij dacht dat jouw familie niet spoorde? Dan heb je nog nooit kennis gemaakt met de Meyerowitzes. Deze Joodse familie is misschien wel een van de meest disfunctionele families in New York. Nadat ze uit elkaar gedreven waren, komen ze nog een keer samen om een belangrijk evenement van vader Meyerowitz bij te wonen. Veel meer kunnen we niet verklappen, maar je ligt gegarandeerd eind van de avond in een gigantische deuk.

En dit is er in oktober ook nieuw op Netflix:

 • 1984 (film) [nu beschikbaar]
 • Michael Jackson’s “This Is It” (documentaire) [nu beschikbaar]
 • Gomorrah [seizoen 2, 1-10-’17]
 • Dynasty [seizoen 1, 12-10-’17]
 • Pocahontas (film) [12-10-’17]
 • Mindhunter [seizoen 1, 13-10-’17]
 • The Babysitter (film) [13-10-’17]
 • Slasher: Guilty Party [seizoen 1, 17-10-’17]
 • 1922 (film) [20-10-’17]
 • One of Us (documentaire) [20-10-’17]
 • The Day I Met El Chapo: The Kate Del Castillo Story (documentaire) [20-10-’17]
 • 10 Cloverfield Lane (film) [27-10-’17]
 • Joan Didion: The Center Will Not Hold (documentaire) [27-10-’17]
 • Grimm [seizoen 5, 30-10-’17]

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.